Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling Auslese 2019

Weingut VollenweiderWolfer Goldgrube Riesling Auslese 2019

Tyskland, Mosel, 750 ml, 8,5%

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-lokationer med vinstokke med en alder på op til 100 år. Wolfer Goldgrube er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne bjergskråning, med et rigt spektrum af smag, der inkluderer tropiske frugter, en kompleks dybde o ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2019

Smagsnotat

Intens og meget koncentreret i både duft og smag, hvor den klare syre balancerer med sødmen på en raffineret måde. Frugtigheden i form af hvid fersken, pære og gul citrus kombineres med lækre toner af petroleum og mineraler.

Drickes
2025-2050
Alkoholindhold
8,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
105 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
96p

The 2019 Wolfer Goldgrube Riesling Auslese is intense and highly refined on the concentrated, earthy/slatey and pretty complex nose with its notes of crushed stones, lemon oil and chocolate pepper. Sweet but frisky and buoyant on the palate, this is a dense yet highly refined, beautifully balanced, weightless yet intense Auslese bottled with 8.5% alcohol. A fabulous, very stimulating and playful Riesling!

James Suckling
95p

This Mosel Auslese is powerful and highly structured, but also has a ton of exotic-fruit, ginger and some porcini-mushroom aromas from perfectly clean botrytis. The generous palate has no hint of fat or heaviness. Then comes a finish that makes me think of dry wines, rather than frankly sweet ones like this. Would be wonderful with French grilled goat-cheese salad! Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-lokationer med vinstokke med en alder på op til 100 år. Wolfer Goldgrube er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne bjergskråning, med et rigt spektrum af smag, der inkluderer tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret og mærkbar mineralsk rygrad med stort lagringspotentiale.

Producenten

I 1999 opfyldte den schweiziskfødte Daniel Vollenweider sin drøm: - At drive sit eget vinhus og dyrke rieslingvine, der er krystalklare og uden dikkedarer men samtidig sensuelle og glædelige. Hvad der startede med næsten tomme lommer, men med en overvældende lidenskab og et ejerskab på 2,5 acres i den halvglemte "Wolfer Goldgrube", som er en af de mest anerkendte dele af den centrale del af Moseldalen, og har i dag fået et højt ry på verdensplan. De nuværende ca. 12,4 hektar vinmarker beliggende omkring den engang så verdensberømte vinhandelsby Traben-Trarbach ligger på stejle eller ekstremt stejle skråninger dækket af uforædlede Riesling-vinstokke, der er blandt de allerbedste i regionen. Daniels filosofi er at bevare og ære historien om Mosel-, Saar- og Ruwer-traditionerne, som de er en del af i dag.
https://weingut-vollenweider.de/en/estate/