Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Goldgrube Riesling 2011

Weingut VollenweiderGoldgrube Riesling 2011

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12,5%

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-gen med vinstokkene med en alder på op til 100 år.Wolfer Goldgrube og er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne skråning, med et rigt spektrum af smag, herunder tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret ···

Stykvis

299 kr

/flaske
Kasse (6 st)

299 kr

/ flaske, i alt 1 794 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2011

Smagsnotat

Dybde, intens og kompleks aroma med præcise og modne Riesling-smag blandet med smukt intense skiferaromaer. Smagen er rig og kraftfuld men meget præcis, krydret og rig på mineraler med en meget lang, saftig og intens men også salt finish.

Drickes
2023-2035
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
15 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-gen med vinstokkene med en alder på op til 100 år.Wolfer Goldgrube og er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne skråning, med et rigt spektrum af smag, herunder tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret og håndgribelig mineralsk rygrad med et stort ældningspotentiale.

Producenten

I 1999 opfyldte den schweiziskfødte Daniel Vollenweider sin drøm: - At drive sit eget vinhus og dyrke rieslingvine, der er krystalklare og uden dikkedarer men samtidig sensuelle og glædelige. Hvad der startede med næsten tomme lommer, men med en overvældende lidenskab og et ejerskab på 2,5 acres i den halvglemte "Wolfer Goldgrube", som er en af de mest anerkendte dele af den centrale del af Moseldalen, og har i dag fået et højt ry på verdensplan. De nuværende ca. 12,4 hektar vinmarker beliggende omkring den engang så verdensberømte vinhandelsby Traben-Trarbach ligger på stejle eller ekstremt stejle skråninger dækket af uforædlede Riesling-vinstokke, der er blandt de allerbedste i regionen. Daniels filosofi er at bevare og ære historien om Mosel-, Saar- og Ruwer-traditionerne, som de er en del af i dag.
https://weingut-vollenweider.de/en/estate/