Filter & tilvænne
Skjul atlas

Toscana ??" er sammen med Piemonte og til en vis grad Veneto - centrum for kvalitetsproduktion af vin i Italien. Med sine bølgende bakker og sin historiske og kulturelle arv er Toscana blevet indbegrebet af italiensk vin og mad kultur. Toscana ligger med Det Tyrrhenske Hav mod vest og har en blanding af maritimt middelhavsklima nær kysten og et mere kontinentalt indre klima inde i landet. Højder og bakker spiller en afgørende rolle i at sikre, at druerne ikke kun modnes, men også får masser af syre. Mest berømte er naturligvis vinene fra Chianti DOCG og frem for alt chianti classico docg sub-distriktet, som i løbet af de sidste 20 år er opstået og rystet af den historiske møllesten og nu laver nogle af Italiens bedste rødvine - vine som er domineret / primært er af druesorten sangiovese. Men Toscana indeholder så meget mere... De kraftige rødvine Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Carmignano, Bolgheri og flere andre. Læs videre under hvert distrikt. Toscana er også hjemsted for den hellige vin - eller Vin Santo - som kan være en af Italiens indbydende vine (og som er aftappet under en række DOC-betegnelser). Den er fremstillet af tørrede trebbiano- og malvasia-druer, og vinen opbevares i mindst tre år i tønder, før den aftappes. Tidligere blev de ofte oxideret nøddeagtig, men i dag er de også lavet i en friskere og mere frugtagtig stil.