Spørgsmål og svar

Klik på spørgsmålene nedenfor for at se svarene.

 

Konto og medlemskab

 

Hvordan opretter jeg en konto på Winefinder.dk?

Dansk lovgivning kræver, at du er 18 år eller ældre for at købe alkoholholdige drikkevarer. Hvis du er ny kunde hos os, opretter vi en konto til dig hos os i forbindelse med dit første køb (læs mere om dette i vores købsbetingelser). 

 

 

Er en konto gratis?

Det koster ikke noget at oprette eller medlem af Winefinder.

 

Har du brug for en konto til at købe vin?

Første gang du besøger os, skal du bare shoppe, gå til kassen og betale. I den forbindelse skal vi registrere dine personoplysninger for at overholde gældende alkohollovgivning, for at sikre, at betalingen kommer fra den rigtige person og for at kunne levere dine købte vine til den korrekte adresse.

Vi registrerer derfor en konto til dig i forbindelse med dit køb. Når du har en konto, vil du derefter modtage en række gode tilbud via nyhedsbreve. Du kan til enhver tid annullere disse nyhedsbreve, hvis du ønsker det.

Dine personoplysninger bruges ikke på anden måde. Læs mere om, hvordan vi beskytter dine personlige oplysninger i vores privatlivspolitik.  

 

Kan jeg lade min virksomhed oprette en konto på Winefinder?

Ja. Mange af vores medlemmer har købt investeringsvine på vegne af deres virksomheder. Virksomheder også leje Winefinder til vinsmagninger, osv. Bemærk dog, at kun privatpersoner og virksomheder med konto kan bestille vin til levering i Danmark. Salg til HoReCa-sektoren sker ved henvendelse til butik.winefinder.com her.  

 

Hvordan ændrer jeg min e-mailadresse?

Din e-mailadresse er den samme som dit brugernavn. Hvis du vil ændre, skal du være logget ind, derefter gå under Mine sider og klikke på mine oplysninger. Der kan du ændre din e-mail-adresse. Glem ikke at klikke på Gem, når du er færdig. Klar, nu er din nye e-mail-adresse dit login, og også hvor vi sender vintips, ordrebekræftelse osv.

Hjemmeside og teknologi

 

Jeg har problemer med at logge ind. Hvad skal jeg gøre?

  1. Tøm cachen i browseren, og genstart. Prøv derefter igen (hvis du er usikker på, hvordan du gør dette, skal du se "Hjælp" i din browser).
  2. Hvis det stadig ikke virker, skal du sørge for virkelig at indtaste det korrekte brugernavn og adgangskode. Hvis du har glemt din adgangskode, kan du nulstille din adgangskode
  3. Kontakt os på kundeservice@winefinder.com, så hjælper vi dig!

 

Jeg har et andet teknisk problem.

Kontakt vores kundeservice på kundeservice@winefinder.com Vi hjælper dig gerne!

Leverings- og leveringssteder i hjemmet

 

Hvordan får jeg mine bestilte vine?

Dine vine leveres hjem til den adresse eller leveringssted, du har givet i vores check-out, da de enkeltstående transporterer varerne på dine vegne efter dine ønsker.

Afhængigt af hvor du bor, kan du vælge forskellige leveringsmåder. De muligheder, der er tilgængelige for dit postnummer, er klar, når du afgiver din ordre ved kassen.

Du kan læse mere om vores forskellige leveringsmuligheder her.  

Alderskontrol finder sted ved levering, hvilket betyder, at modtageren af vinene skal kunne legitimere sig selv på leveringstidspunktet. Desuden må den person, der modtager vinene, ikke være påvirket af alkohol eller narkotika. Hvis der er mistanke om handel, udføres leveringen ikke. Kurerens chauffør eller leveringsstedets personale risikerer to års fængsel, hvis ovenstående ikke overholdes, og Winefinder accepterer ingen undtagelser.

 

 

Hvordan fungerer Winefinders leveringsbetingelser og betaling?

Læs alt om vores leverancer og betalinger her.  

 

Kan jeg hente mine bestilte vine på Winefinders lager eller butik i København?

Ja, du kan nu selv vælge selv at hente dine vine i vores butik i Gentofte.

Læs mere om vores forskellige leveringsmuligheder her.  

 

Priser og minimumsordrer

 

Hvordan bestiller jeg vin?

Find de vine, du ønsker i butikken, læg det ønskede antal flasker eller kasser i indkøbskurven, gå til kassen og følg instruktionerne. Fra et bæredygtighedsperspektiv pakker vi vores kasser med 6 eller 12 flasker i hver kasse.  

Enkel, sikker og komfortabel!

 

Er der en minimumsordre per vin?

Vi har et stort bæredygtigheds mindset. For at opnå en mere effektiv og bæredygtig logistik er den mindste ordre,du kan placere 6 flasker.  Hvis du vælger en hel kasse vin, er de ofte 6 flasker, men du kan selvfølgelig også vælge at hente 6 forskellige flasker.

 

Opkræver Winefinder et forsendelsesgebyr på ordrer?

Lige nu har vi ingenforsendelsesgebyr på vores ordrer. Det er ved at ændre sig.

 

Har jeg fortrydelsesret i købet?

Ja. Hos Winefinder er du altid dækket af den svenske forbrugerbeskyttelse. Med andre ord har du fuld ret til klage og tilbagetrækning. Det betyder, at du har 14-dages ret til at annullere dit køb efter modtagelse af dine varer. Hvis du ombestemmer dig, så lad os det vide (kontakt kundeservice@winefinder.com) inden for den angivne tidsperiode. Det eneste gebyr, der gælder, er forsendelsesomkostningerne ved at returnere emballagen til vores lager. Bemærk, at fortrydelsesretten kun gælder for ubrudt emballage. Læs mere om dette i vores  købsbetingelser.  

 

 

Hvordan kan Winefinder tilbyde så lave priser for vinene?

Vi skaffer vin på vegne af mange vinelskere i vores internationale netværk af vinhandlere. På flere områder, såsom kvalitetsvin fra Bordeaux - er vi Sveriges største sælger af vin. Jo flere medlemmer vi har, jo større køb og jo lavere priser.

Så fortæl dine venner om os!

Vine og sortiment

 

Hvad adskiller Winefinder fra en traditionel vinimportør?

Winefinder er en uafhængig online vinbutik, som kontaktes af vores kunder og har til formål at finde de bedste vine fra hele verden i forskellige prisklasser. Med uafhængighed mener vi, at vi er uden forbindelser til individuelle vinproducenter eller -leverandører, mens en traditionel vinimportør repræsenterer en række vinproducenter. Winefinder kan således vælge de vine, vi synes er bedst fra hele verdensmarkedet og tilbyde dem i vores online butik.  

 

Hvordan vælger du, hvilke vine der skal indgå i sortimentet?

Winefinders sortiment består af et udvalg af vine, der er lavet på forskellige måder, men alle baseret på med ohu at finde de bedste vine i de forskellige prisklasser, som du som forbruger kan forvente.

Vores købere bruger både deres egen viden om vin, men også deres brede netværk af producenter og leverandører til tipse os, så vi kan bringe bedste frem til alle vores kunder.

Mange af vores vine har modtaget mindst 90 point ("Outstanding!") eller tilsvarende af verdens førende uafhængige vinkritikere som Robert Parker (The Wine Advocate), Wine Spectator, Decanter eller andre bemærkelsesværdige individelle vinkritikere.

Med få undtagelser er vores ca. 1.000 mest populære vine blevet prøvesmagt og udvalgt af medlemmerne af Winefinders Wine Team. Derudover tilbyder vi mange andre vine; fra kendte producenter og ukendte perler, som vi har fundet på det internationale vinmarked.

Vi står for alle vores vine, og derfor tør vi også have markedets absolut bedste kvalitetsgaranti.  

 

Hvordan kan jeg vælge mellem tusindvis af vine? Hvordan sikrer jeg mig, at jeg virkelig køber vin, jeg kan lide?

Der er flere måder, vi kan hjælpe dig på.

På den ene side kan du blive guidet af vores vintips, som du som medlem får i din indbakke fra tid til anden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Du kan også tage et kig på vores nuværende tilbud, vine, der har en reduceret pris i forhold til den almindelige markedspris. Eller bliv inspireret af vores valg, som du finder på hjemmesiden. Vi anbefaler vin til mad, vin til forskellige lejligheder, vores kunders toplister og meget mere.

Ved at udfylde "Min vinprofil", når du logger ind, vil du som tilbagevendende kunde hos os altid få anbefalinger, vi synes passer dig, hver gang du besøger os. Du kan også sortere på "Matcher min vinprofil" i vinbutikken, og kun vine, du kan lide, vises.

Du kan opdatere og ændre din vinprofil, når du vil.

Hvis du har brug for hjælp til nogle mere specielle vinkøb, bedes du kontakte vores vinrådgivere via e-mail påwineteam@winefinder.com.  

 

Jeg kan godt lide at drikke gode vine, men har ikke viden, tid eller interesse for at vælge vine selv. Kan Winefinder hjælpe mig med at vælge?

Selvfølgelig kan vi det. Først og fremmest skal du oprette en konto. Hvis du derefter udfylder din vinprofil, kan du sortere i vinbutikken på vine, der kun passer til din smag og tegnebog.

Med en konto hos os får du også adgang til vintips via e-mail og anbefalinger på hjemmesiden. Og selvfølgelig kan du e-maile os på wineteam@winefinder.com, hvis du vil have råd eller hjælp.

Er du en premiumkunde? Så kan vi tilbyde dig hjælp fra vores vinrådgiver,som hjælper med at administrere dine indkøb.

 

Hvordan kan Winefinder få fat i vine, der ellers ikke findes i Danmark?

Vinene kan findes gennem vores internationale netværk af vinhandlere. Verden er fuld af gode vine. Vi vælger vine, som vi kender (fordi vi spørger vores kunder, se "Min vinprofil") passer til dine kvalitetskrav og behøver ikke at tage hensyn til forbrugsvaner for hele den danske befolkning. For at finde disse vine har vi siden 2005 opbygget stærke relationer med et stort antal europæiske vinhandlere, der nu er en del af vores netværk. Mange producenter af kvalitetsvine ønsker at sikre, at deres vine nydes af livselskere, der elsker gode vine. Da alle Winefinders medlemmer er en del af denne målgruppe, ser mange vinproducenter Winefinder som en vigtig kanal til distribution af gode vine til den målgruppe, de ønsker.

 

Hvorfor sælges kun visse vine i hele kasser/pakker?

Disse vine er en del af vores Winefinding sortiment - vores ”bagkatalog” kan man sige. Vi tager disse vine med hjem i hele kolli, som en service til dig som kunde. Måske leder du efter noget særligt, der er svært at finde? Så kan du måske finde den i vores bagkatalog. Det er vine, der er placeret hos importøren eller producenten, og som tager lidt længere tid for os at levere. Prisen er sat som en markering på vores importørers priser til håndtering, forsendelse og transport til vores lager. Derfor kan disse undertiden være lidt dyrere end verdensmarkedsprisen ... Det er simpelthen langt fra vores nordlige lande. Hvis du undrer dig over noget eller leder efter noget særligt, kan du altid kontakte os på kundeservice@winefinder.com.  

 

Hvorfor sælger du ikke bag-in-box vine?

Vi ønsker, at vores kunder skal drikke mindre og bedre. Bag-in-box er en stærk bidragyder til alkoholisme, da det er lettere at tage et par glas ekstra, hvis du har flere liter vin i pakken. Åbning af en ny flaske kræver både en ekstra beslutning og en handling.

Salg af kvantitet over kvalitet er i strid med Winefinders vision, og det er også derfor, vi aldrig har transporteret pose-i-box vine.

 

Hvad laver Winefinders Wine Team?

Medlemmerne af Winefinders Wine Team er overordnet ansvarlige for, hvilke vine der skal indgå i Winefinders sortiment. På winefinder.dk fortæller vi det, som det er. Hvis vinen efter vores mening er "god", "vidunderlig" " en af de bedste, vi har smagt", osv., Vil vi fortælle dig. Ikke fordi du vil indtage mere alkohol, men for at fortælle dig, hvad du køber.

 

Hvem er en del af Winefinders Wine Team?

Winefinders Wine Team består af passionerede vinkendere og sommelierer med stor erfaring i vinindustrien.

 

Er det muligt at opbevare dine vine?

Ja, de fleste af de vine, vi tilbyder i butikken, er kvalitetsvine og kan derfor normalt opbevares i kortere eller længere tid. Præcis hvor længe vinen kan opbevares, afhænger af vintypen og den aktuelle årgang, og i informationen om vores produkter er der altid et "drikkevindue", der angiver, hvor længe du skal kunne opbevare vinene, hvis du har adgang til gode opbevaringsforhold. Husk, at det er din egen smag, der bestemmer, hvornår du tror, at en vin er moden. Nogle vinentusiaster ønsker vine med en masse primær frugt, syrer og garvesyrer i dem, og derfor foretrækker yngre vine. Andre ønsker rundere og blødere vine med mere udviklede frugtsmage og kan derfor godt lide at drikke vinene, når de har nået en større modenhed. Opbevaring af vin indebærer dog altid en vis risiko. Der er altid en mulighed for, at vinen ikke udvikler sig så godt, som du håber.

 

Hvordan sikrer jeg mig, at vinen opbevares korrekt?

Det vigtigste er, at vinen opbevares relativt kølig (mellem en 10-18 grader Celsius), mørk og under så konstant en temperatur som muligt. De fleste mennesker i dag har måske ikke adgang til en kælder eller en ekstra plads, der kan tjene som vinkælder, men der er både effektive og stilfulde vinkøleskabe som er lige så godt. En tommelfingerregel er, at jo koldere temperaturen er, jo langsommere udvikler vinen sig. En anden er at undgå store temperaturudsving under opbevaring og frem for alt varme temperaturer (+20 grader) om sommeren. Hvis du er usikker eller vil vide mere, bedes du kontakte vores kundeservice.