Købsbetingelser

 

1. Generelt om Winefinder og vores produkter

1.1 Winefinder.Dk er en service, der leveres af Winefinder ApS, Winefinder ApS CVR 28982518, (i det følgende benævnt "Winefinder", "vi" eller "os").

1.2 Disse generelle købsbetingelser ("vilkår og betingelser") gælder sammen med vores privatlivspolitik og andre oplysninger om Winefinder til din brug af vores tjenester, registrering og brug af din medlemskonto og for alle dine køb af vores produkter. Ved at registrere dig som medlem og/eller foretage køb af vores produkter accepterer du at være bundet af den gældende version af disse købsbetingelser til enhver tid.

1.3 Hos Winefinder.dk kan du købe en række produkter, primært sælger vi flaskevin, men også gavekort samt forskellige arrangementer og oplevelser (samlet kaldet "produkt" eller "produkter"). Hos Winefinder kan du enten købe produkter på engangsbasis eller abonnere på et af vores forskellige bindingsfrie abonnementer (hvis de er tilgængelige). Vin kan i henhold til disse købsbetingelser kun købes af enkeltpersoner (virksomheder henvises til Winefinder Vinbutik ) og er kun beregnet til din eller din families personlige brug. Virksomheders køb af gavekort, vinsmagninger eller andre alkoholfrie varer er dog underlagt disse købsbetingelser.

1.4 For at blive medlem af Winefinder skal du være mindst 18  år gammel og på anden måde have tilladelse til at indgå en kontrakt og acceptere at være bundet af disse købsbetingelser.

1.5 Bemærk, at køb af såkaldte "investeringsvine", "i bondvine" eller "primeurvine" ikke er omfattet af disse købsbetingelser.

2. Medlemsoplysninger, adgangskoder osv.

2.1 Tilmelding som medlem af Winefinder.dk  er gratis uden købskrav. Der kan kun registreres én medlemskonto pr. person. Når du registrerer dig som medlem, bliver du bedt om at give visse personoplysninger og dermed bekræfte og er ansvarlig for at sikre, at de oplysninger, du giver, er nøjagtige og fuldstændige. Da svensk lovgivning kræver, at enkeltpersoner skal være 20 år eller ældre for at købe alkoholholdige drikkevarer, skal vi registrere dit CPR-nummer, når du opretter en medlemskonto. For mere information om vores behandling af dine personoplysninger, herunder hvordan du giver dit samtykke til behandlingen, henvises til vores  fortrolighedspolitik,som er en del af disse købsbetingelser.

2.2 Din adgangskode er nøglen til din medlemskonto. Brug unikke tal, bogstaver og symboler, og gem adgangskoden på en sådan måde, at ingen uautoriseret person kan få adgang til oplysningerne. Det er dit ansvar at sikre, at ingen andre end dig selv kan bruge din medlemskonto og ikke at videregive loginoplysningerne til nogen uautoriseret. Glem derfor ikke at logge ud, når du forlader din computer og vær forsigtig, hvis du bruger auto-login, for eksempel. Hvis du mister kontrollen over din adgangskode, mister du kontrollen over dine personoplysninger og kan pådrage dig forpligtelser for handlinger, der er truffet på dine vegne. Du bør straks informere Winefinder, og ændre din adgangskode, hvis det er mistanke om, at din adgangskode kan en eller anden grund er kommet i de forkerte hænder. Du er ansvarlig for alle køb foretaget med dine loginoplysninger, hvis en sådan meddelelse ikke er foretaget til Winefinder.

3. Beskyttet materiale, der er beskyttet af intellektuel ejendomsret

Alle billeder, tekst og andet indhold på Winefinder.dk er beskyttet af ophavsret, varemærkebeskyttelse, patenter eller andre immaterielle rettigheder samt relevante regler og love. Medmindre andet er angivet, er alle materialer på Winefinder.dk  den eksklusive ejendom Winefinder eller dets licensgivere, som Winefinder har ejerskab eller brugsrettigheder til. Medmindre andet er angivet i købsbetingelserne, er det ikke tilladt at ændre, kopiere, distribuere, offentliggøre, licensere eller sælge oplysninger, software, produkter eller tjenester, som Winefinder har ejerskab eller brug af.

Ordrer og leveringsbetingelser

4.1 Alle produkter, der reklameres for hos Winefinder.dk , sælges til den pris, der er angivet på Winefinder.dk  og tilbydes, så længe beholdningen varer. Desværre kan vi ikke garantere, at udsolgte produkter vil blive leveret senere eller erstattet af andre produkter. Hvis vi derfor helt eller delvist afviser visse ordrer, gælder vores afvisning også for perioden derefter. Winefinder forbeholder sig ret til at trykke fejl vedrørende prisen eller andre vilkår for de produkter og abonnementer, der markedsføres på Winefinder.dk .

4.2 Din ordre afgives på Winefinder.dk   i overensstemmelse med disse købsbetingelser. Ordren er først bindende for os , når vi har bekræftet ordren og sendt en kvittering. Ordrebekræftelse sendes normalt via e-mail senest en time efter, at din ordre er modtaget  og vil blive sendt, så snart betalingen er modtaget. Ordrebekræftelse og modtagelse er gyldige, selvom de blev sendt til ikke-fungerende e-mail-adresse.

4.3 Ved bekræftelse og modtagelse i overensstemmelse med punkt 4.2 ovenfor er købet gennemført. Vinen transporteres til dig gennem en uafhængig transportør. Du kan vælge flere detaljer om leveringsmetode og leveringssted ved kassen. Afhængigt af hvor i Danmark du bor, kan du vælge den leveringsdag og tid, der passer dig (både dag og aften på hverdage, afhængigt af hvor du bor), eller at du afhenter din ordre på et (BEST TRANSPORT LOGO i henhold til afsnit 4.6 nedenfor. De muligheder, der er tilgængelige for dit postnummer, vises, når du afgiver din ordre ved kassen.

4.4 Såkaldt normal levering finder normalt sted inden for 2-7 hverdage efter det gennemførte køb. Leveringstiden kan variere afhængigt af, hvor i landet du bor. Afvigelser i leveringstiden kan også forekomme, hvis ordren vedrører en forudbestilling af et ikke-lagerført produkt. Hvis dit bestilte produkt er udsolgt eller af anden grund ikke kan leveres på normal leveringstid, vil vi bestræbe os på at angive, om produktet vil være på lager igen, eller hvornår levering kan finde sted. Hvis du ikke længere ønsker din ordre, kan du annullere ordren uden beregning. Annullering skal være modtaget af os senest 7 dage efter, at du har modtaget vores forbehold.

4.5 Hvis levering som beskrevet ovenfor ikke kan udføres på grund af, at den autoriserede modtager ikke er tilgængelig på leveringsadressen på leveringstidspunktet, at identifikationskravet i stk. 5 nedenfor ikke kan opfyldes, eller nogen anden omstændighed, der afhænger af, at du som køber og modtager af produkterne er ansvarlig for omkostningerne ved omlevering af de bestilte produkter og eventuelle andre omkostninger for Winefinder i forbindelse med levering, der erfor eksempel ;  omkostninger til oplagring af produkterne, indtil genlevering kan udføres.

Det er også dit ansvar at kontakte   kundeservice@winefinder.com uden  forsinkelse for at bestille en ny levering. Winefinder forbeholder sig ret til at returnere produkterne til vores lager i stedet for at forsøge levering igen, som udføres for din regning..

4.6 Hvis du ikke ønsker at få din forsendelse leveret hjem, kan du i stedet vælge at afhente din forsendelse på nærmeste Best Transport depot. Denne vare gælder ikke for køb af vores produkter på Winefinders hjemmeside med partnere.

4.7 For mere information om vores leveringsmuligheder vil vi gerne henvise dig til vores informationsside,https://www.winefinder.com/leverans-och-betalning

5. Legitimationskrav

5.1 Uanset om du har bestilt hjemmelevering eller afhenter din forsendelse på et af vores leveringssteder, skal du eller en anden over 18 år modtage og anerkende forsendelsen. Hvis du selv modtager forsendelsen, skal du fremvise et gyldigt id. Hvis en kurer afhenter din ordre på et af vores leveringssteder, skal både dit og kurerens ID fremvises.

5.2 Winefinder forbeholder sig ret til at nægte levering, hvis der er mistanke om, at modtageren er beruset, under 18 år, eller hvis der på anden måde er mistanke om, at Winefinders service misbruges.

6. Transportskader

Hvis din forsendelse er beskadiget under transport, skal dette straks rapporteres til vores kundeservice på kundeservice@winefinder.com.  .  Transportskader skal anmeldes inden for 24 timer. Vi vil gerne give dig en ny forsendelse gratis, så du får et fejlfrit produkt, eller giver dig dine penge tilbage. Hvis forsendelsesskaderne er synlige på den ydre emballage, er det vigtigt, at  påtaler det, når du modtager forsendelsen.  Smid endelig ikke noget ud før vi har afsluttet sagen, så vi henstiller  at du gemmer den emballage og adresse tag, der fulgte med den beskadigede forsendelse.

7. Betalningsvilkår

7.1 Bestilling hos Winefinder.dk

7.1.1 Ved bestilling hos Winefinder.dk kan betaling ske med faktura eller kort via Klarna Checkouti overensstemmelse med nedenstående vilkår. Dette afsnit 7.1 gælder ikke ved bestilling på Winefinders hjemmeside med partnere.

7.1.2 Den vigtigste betalingsmetode på Winefinder.dk er Klarna Checkout. Når du betaler med Klarna Checkout, gælder Klarnas vilkår og betingelser også, disse kan findes på: https://www.klarna.com/se/villkor/
Når du køber ordrevarer med senere levering, gælder betaling før levering.

7.1.3 Når du køber over DKK 37.500, kan betaling også ske via faktura. I tilfælde af fakturakøb gælder betalingsbetingelser på 10 dage efter fakturaens udstedelsesdato. Betaling med faktura kræver, at du er blevet godkendt ved en sædvanlig kreditkontrol, hvilket kan resultere i en forlænget leveringstid. Du accepterer hermed, at en sådan kreditkontrol udføres. Fakturaen skal betales inden forfaldsdatoen for at sikre, at leveringen udføres som planlagt. For hurtige leverancer kræves betaling derfor via Klarna Checkout eller med kort som nedenfor. I tilfælde af forsinket betaling betales renter på 1% pr. påbegyndt mdr..

8. Fortrydelsesret

8.1 Hvis du ikke er tilfreds med et produkt, du har købt hos Winefinder.dk eller af andre årsager fortryder dit køb, har du ret til, inden for 14 dage efter modtagelsen af produktet, at udøve din fortrydelsesret og trække dig ud af købsaftalen uden at angive af grunde. Fortrydelsesretten gælder, forudsat at produktet er i stort set uændret stand, og at forseglingen ikke er blevet brudt.

8.2 Hvis du ønsker at udøve fortrydelsesretten, er det tilstrækkeligt, at du underretter os inden udløbet af fortrydelsesfristen på kundeservice@winefinder.com.

Meddelelsen skal indeholde dit navn, adresse og andre relevante oplysninger, såsom ordrenummer, fakturanummer og navnet på produktet.

8.3 Hvis du udøver fortrydelsesretten, betaler du forsendelsesomkostningerne for at returnere produktet til vores lager og er ansvarlig for produktets tilstand efter modtagelse af produktet og under returforsendelsen. Produktet skal returneres inden for 14 dage fra den dato, hvor du underrettede os om din udøvelse af fortrydelsesretten. Produktet skal sendes korrekt emballeret. Kontakt kundeservice@winefinder.com, hvis du har yderligere spørgsmål.

8.4 Refusioner til dig sker gennem den betalingsmåde, du valgte på købstidspunktet, medmindre andet er aftalt eller der er hindringer for en sådan refusion. Winefinder forbeholder sig ret til at fratrække et beløb svarende til afskrivningen af produktet i forhold til dets oprindelige værdi i tilfælde af, at en sådan afskrivning skyldes, at du har håndteret produktet i større omfang, end det kan anses for nødvendigt for at bestemme dets egenskaber eller funktion.

9. Garantier og ansvarsbegrænsninger

9.1 Hos Winefinder bekymrer vi os om kvaliteten af vores produkter. Skulle et produkt, du har bestilt på Winefinder.dkved levering, vise sig at være defekt, vil vi om muligt erstatte produktet med et nyt eller give dig en refusion. Der skal klages over produktet til finans@winefinder.dk

9.2 Vi tilbyder en personlig smagsgaranti for de produkter, som du specifikt er blevet anbefalet efter at have udfyldt din personlige vinprofil. I det usandsynlige tilfælde, at du ikke kan lide de produkter, du har købt hos os efter særlig anbefaling, har du ret til at returnere produkterne og få dine penge tilbage. Skulle du dog have åbnet og prøvet mere end én kopi af hvert enkelt produkt, får du kun en refusion for en af de åbnede kopier. Smagsgarantien er gyldig 12 måneder fra købsdatoen. Hvis du ønsker at drage fordel af vores smagsgaranti, bedes du kontakte os viafinans@winefinder.dk  Vi vil give dig dine penge tilbage, når du returnerer produkterne til os. I tilfælde af mistanke om misbrug af smagsgarantien, såsom gentagen brug af den, forbeholder vi os ret til at annullere smagsgarantien og lukke din konto hos os.

9.3 Ud over ovenstående garantier refunderer vi dig kun for dine dokumenterede og rimelige omkostninger, der er afholdt som en direkte følge af forsømmelighed fra vores side. Vi er aldrig ansvarlige for tab af data, indirekte omkostninger, skader eller tab, såsom tab af fortjeneste, omkostninger, der er blevet ubrugte, eller andre følgeskader.

10. Administrative foranstaltninger og skatter

10.1 Winefinder betaler alle nødvendige skatter og udfører alle administrative foranstaltninger, der opstår i forbindelse hermed, i forbindelse med levering af produkterne til dig. Alle priser på Winefinder.dk   inkluderer skatter samt administrationsomkostninger. Ved at acceptere disse købsbetingelser accepterer du, at Winefinder udfører de administrative foranstaltninger, der er nødvendige for, at produkterne kan leveres til dig i overensstemmelse med gældende eller fremtidige love og bestemmelser.

11. Brugergrænsefladen, cookies og tilgængelighed

11.1 Winefinder.dk er tilpasset til brug med Microsoft Internet Explorer11 til PC, Chrome v54 til pc/ Mac og Safari v10 til Mac-browsere og den nyeste version af Safari til henholdsvis iOS og Chrome til Android. Desværre kan vi ikke garantere funktionalitet med ældre versioner af eller andre browsere end dem, der er anført ovenfor.

11.2 For information om brugen af cookies på vores hjemmeside henvises til vores  cookiepolitik.  

11.3 Vi forpligter os til at gøre vores bedste for at sikre, at Winefinder.dk er tilgængelig 24 timer i døgnet, hver dag året rundt. Vi forbeholder os dog ret til at suspendere adgangen til Winefinder.com til vedligeholdelse, korrektion af fejl, af sikkerhedsmæssige årsager og til hardware- eller softwareopgraderinger til enhver tid, med eller uden varsel.

11.4 Winefinder.dk stilles til rådighed for dig via internettet. Vi kan ikke garantere, at vores hjemmeside eller forbindelse til den er fejlfri, uinterruptibel, interferensfri, virusfri osv. Vi kan derfor ikke tage noget ansvar for eventuelle problemer for at nå Winefinder.dk eller eventuelle fejl, som besøget på vores hjemmeside kan forårsage din hardware eller software.

12. Datasikkerhed

Det er forbudt at forsøge at omgå sikkerhedsforanstaltningerne på Winefinder.com eller at bruge hjemmesiden på en måde, der kan skade, overbelaste eller forringe hjemmesiden. Det er ulovligt at bruge andre medlemmers loginoplysninger eller videregive dine egne medlemsoplysninger til et andet. Desuden er det forbudt at forsøge at få adgang til edb-systemer eller netværk, der er omfattet af Winefinder.dk eller at forsøge at assimilere materiale eller oplysninger, der ikke bevidst stilles til rådighed eller leveres via Winefinder.dk. Handlinger, der krænker eller forsøger at krænke datasikkerheden, såsom brud på datasikkerheden, kan være kriminelle og vil blive rapporteret til politiet.

13. Suspension, overtrædelse af købsbetingelserne

Vi har ret til at lukke din konto hos os og afvise køb, hvis du på trods af en påmindelse ikke har betalt for bestilte produkter inden for den angivne tid, hvis vi har mistanke om, at du misbruger din medlemskonto, hvis vi har mistanke om, at du ikke er 18 år eller derover, hvis du har opført dig beruset på leveringstidspunktet, eller hvis du på anden måde overtræder disse købsbetingelser væsentligt. Du er forpligtet til at kompensere Winefinder for enhver direkte og indirekte skade, du har forvoldt Winefinder i forbindelse med overtrædelse af disse købsbetingelser.

14. Overførsel

Din konto hos os er personlig og må ikke overføres til tredjepart. Vi har ret til at overføre alle eller nogle rettigheder (såsom retten til betaling) og forpligtelser i henhold til disse vilkår til andre. Desuden har vi ret til at engagere underleverandører til indfrielse af vores tilgodehavende.

15. Ændring af vilkår

Ændringer eller tilføjelser til disse købsbetingelser træder i kraft, når nye vilkår og betingelser offentliggøres på Winefinder.dk. Vi har altid ret til at foretage sådanne ændringer, som er resultatet af en lov, forordning eller afgørelse truffet af myndighederne med øjeblikkelig virkning. Hvis du ikke accepterer nogen ændring eller tilføjelse til disse købsbetingelser, har du ret til at opsige din medlemskonto med skriftlig meddelelse til os. Hvis en sådan opsigelse ikke sker, anses du for at have accepteret de nye vilkår.

16. Force majeure

Winefinder er ikke ansvarlig for forsinkelser eller tab, fordi omstændigheder, som vi ikke er i stand til at kontrollere, og som i væsentlig grad hindrer opfyldelsen af den pågældende forpligtelse, eller som gør opfyldelsen af forpligtelsen ikke-ansvarlig. Sådanne omstændigheder kan f.eks. omfatte krig, brand, lynnedslag, terrorangreb, generel arbejdskonflikt, fejl i elektriske/telekommunikations-/dataforbindelser eller ændringer i de offentlige bestemmelser. Hvis sådanne omstændigheder opstår, forpligter Winefinder sig til straks at informere dig om den aktuelle situation. Hvis omstændighederne har varet længere end tre måneder, har både du og vi ret til at annullere købet med øjeblikkelig virkning.

Ovenstående gælder også, når underleverandører eller andre, som Winefinder samarbejder med, forhindres i at opfylde deres forpligtelser på grund af ovenstående omstændigheder.

17. Obligatorisk lovgivning

Intet i disse vilkår skal fortolkes som undtagelser eller dispensationer fra ufravigelige love, der gælder for køb i henhold til disse købsbetingelser.

18. Tvister

Tvist, der opstår som følge af disse købsbetingelser eller din brug af Winefinder.se, afgøres endeligt af en dansk domstol. Tvister bør dog først og fremmest løses efter gensidig aftale efter drøftelser mellem dig og os.

19. Alkohol

Mange af vores produkter indeholder alkohol. Alkoholforbrug kan være skadeligt. Vi påtager os ikke ansvar for skader, der direkte eller indirekte kan opstå som følge af forbruget af vores produkter.

 

 

 

Om Winefinder og denne fortrolighedspolitik

Denne fortrolighedspolitik beskriver, hvordan Winefinder ApS, ("Winefinder" eller "vi") indsamler, bruger og beskytter dine personoplysninger. Winefinder er forpligtet til at beskytte dine personoplysninger, og hvis vi beder dig om personoplysninger, kan du være sikker på, at sådanne oplysninger kun bruges i overensstemmelse med det, der er beskrevet i denne privatlivspolitik. Privatlivspolitikken forklarer og præciserer dine rettigheder i forhold til Winefinder vedrørende behandlingen af dine personoplysninger, og hvordan du kan udøve dine rettigheder. Det er vigtigt, at du læser og forstår privatlivspolitikken. Hvis du ikke accepterer privatlivspolitikken, bør du ikke købe vores produkter eller bruge vores tjenester.

Winefinder ApS fungerer som dataansvarlig for al Winefinders behandling af dine personoplysninger. .. Købet af vores produkter sker direkte fra Winefinder ApS, som sammen med vores transportleverandør er ansvarlig for transporten indtil levering til dig som kunde. Winefinder ApS varetager al kundekontakt og kan kontaktes på nedenstående kontaktoplysninger.

Winefinder overholder alle gældende love og bestemmelser, der er indført for at beskytte privatlivets fred for enkeltpersoner, herunder loven om beskyttelse af personoplysninger (1998:204) (PUL), electronic communications act (2003:389) og enhver anden forordning om gennemførelse af EU's databeskyttelsesdirektiv 95/46/EF, EU's direktiv om beskyttelse af privatlivets fred og elektronisk kommunikation 2002/58/EF og EU's generelle databeskyttelsesforordning 2016/679 (GDPR) og eventuelle ændringer af, tilføjelser til eller forordninger, der erstatter sådanne love;  og regler. Vi anvender passende og rimelige fysiske, tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mængden og følsomheden af personoplysninger.

Indsamling af personoplysninger

I forbindelse med registrering som medlem hos os, når du køber vores produkter og tjenester, kontakter vores kundeservice eller via vores hjemmeside, og hvis du deltager i kampagner via f.eks. e-mail eller sociale medier, kan du blive bedt om at give oplysninger om dig selv, der anses for at udgøre personoplysninger. Dette kan omfatte:

navn og kontaktoplysninger

forsendelsesoplysninger, faktureringsoplysninger, betalingsoplysninger og andre oplysninger, du angiver for køb eller levering af et produkt eller en tjeneste

demografiske oplysninger såsom postnumre, valg og interesser;

andre oplysninger, der er relevante for kundeundersøgelser, reklamer og/eller tilbud eller

andre brugergenererede oplysninger, som du aktivt vælger at dele via vores hjemmesider.

Afslutning ved indsamling af oplysninger fra og kombinere med andre private og offentlige registre i tilfælde af f.eks. Vi kan også indsamle personoplysninger (Navn, e-mail og adresse) fra Klarna i forbindelse med køb af vores produkter og tjenester.

Med hensyn til indsamling af oplysninger via cookies henviser vi til vores cookiepolitik.  

Retsgrundlag

Hvis du har bestilt et produkt eller en tjeneste, har du indgået en aftale med Winefinder ApS, og vi behandler derfor dine personoplysninger med det formål at administrere din ordre og for at kunne levere det produkt eller den service, du har bestilt. Ud over at behandle dine personoplysninger for at opfylde køb af produkter eller tjenester kan Winefinder bruge dine personoplysninger til andre formål og på grundlag af andre juridiske grunde, som beskrevet nedenfor.

Samtykke: Baseret på det samtykke, der kan gives i forbindelse med køb af produkter eller tjenester, og når du registrerer dig som medlem hos os, samler Winefinder ApS oplysninger om vores kunder og deres indkøbsvaner og interesser for at profilere kunder i forskellige kategorier. Formålet er at kunne tilbyde kunderne relevant og tilpasset information og markedsføring fra Winefinder gennem en sådan profilering.

Legitim interesse: For at vi kan levere, udvikle og forbedre vores produkter og tjenester og øge vores konkurrenceevne, behandler vi også dine personoplysninger i visse andre tilfælde, for eksempel til direkte markedsføring.

Juridiskforpligtelse: Vi gemmer, men behandler ikke på anden måde, dine personoplysninger for at overholde vores forpligtelser i henhold til gældende alkohol-, skatte- og regnskabslovgivning.

Formålet med brugen af personoplysninger

Vores formål med behandling af personoplysninger er at oprette og administrere din medlemskonto, behandle og administrere dine ordrer på produkter og tjenester, give dig adgang til information og markedsføring, administrere vores forhold til dig som kunde og tilpasse, måle og forbedre vores tjenester, indhold og reklamer.

Hvis du ikke aktivt afviser, kan vi kontakte dig, enten via e-mail, mail, telefon, sms eller sociale medier, for at informere dig om vores produkter og tjenester samt for at sende dig direct mail, serviceopdateringer og tilbud, som vi tror, du værdsætter. 

Vi foretager ingen analyse af din kundeadfærd (profilering) uden dit udtrykkelige samtykke. Vi sælger eller videregiver ikke dine personoplysninger til tredjeparter til deres markedsføringsformål uden dit udtrykkelige samtykke.

For at opfylde ovenstående formål vil dine personoplysninger blive behandlet af os, men kan også blive videregivet til og behandlet af vores autoriserede tjenesteudbydere og partnere, til behandling på vores vegne. Dine personoplysninger kan også videregives for at overholde juridiske forpligtelser og kan overdrages til politiet og andre relevante myndigheder, hvor det er tilladt eller påkrævet ved lov.

Opbevaring af personoplysninger

Winefinder tager alle rimelige skridt til at sikre, at dine personoplysninger behandles og opbevares sikkert. Dine personoplysninger opbevares aldrig længere end tilladt i henhold til gældende lovgivning og for at nå de formål, der er beskrevet ovenfor. Dine personoplysninger behandles af os i de følgende perioder.

Medlem eller kunde: Hvis du har et abonnement hos Winefinder, eller hvis du på anden måde har tilmeldt dig en af Winefinders digitale tjenester, vil dine personoplysninger blive opbevaret, indtil du afmelder dig eller afmelder dig vores tjenester, men senest tre år efter dit sidste køb eller dit sidste afsluttede abonnement. Dette gælder dog ikke, hvis vi har brug for at gemme dine personoplysninger længere på grund af nogen af nedenstående punkter.

Opfyldelse af kontrakter: Personoplysninger (navn, adresse, telefonnummer, e-mail og betalings- og leveringsoplysninger), der leveres i forbindelse med bestilling af abonnementer og varer og tjenester, opbevares så længe, det er nødvendigt for, at Winefinder kan opfylde aftalen med dig. Dette omfatter blandt andet at opfylde leverings- eller garantiforpligtelser.

Samtykke: I tilfælde, hvor vi behandler dine personoplysninger på baggrund af dit samtykke, gemmer vi kun dine personoplysninger, så længe vi har dit samtykke til dem.

Legitim interesse: Vi kan behandle dine personoplysninger til direkte markedsføring i op til tre år efter afslutningen af kundeforholdet, medmindre du frasiger dig en sådan direkte markedsføring inden da.

Juridisk forpligtelse: Vi gemmer, men behandler ikke på anden måde, de personoplysninger, der udgør selvangivelsesgrundlaget for skattemyndighederne i henholdsvis Danmark og Sverige på grund af gældende alkohol-, skatte- og regnskabslovgivning i syv år efter kundeforholdets ophør.

Overførsel af personoplysninger

Oplysninger om vores kunder er en vigtig del af Winefinders forretning, og vi sælger ikke oplysningerne til andre. Vi overfører kun oplysninger som beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Vi udviser altid den største omhu, når vi overfører dine personoplysninger, og dine personoplysninger videregives aldrig uden vores støtte i denne fortrolighedspolitik, og at der træffes passende sikkerhedsforanstaltninger.

Winefinder kan supplere dine personoplysninger med yderligere oplysninger ved at indsamle oplysninger fra andre private og offentlige registre.

Dine personoplysninger kan også videregives, så Winefinder kan opfylde visse juridiske forpligtelser og kan overdrages til skattemyndighederne og andre relevante myndigheder i henholdsvis Danmark og Sverige, når det er tilladt og påkrævet ved lov.

Ovennævnte overførsler kan foretages til virksomheder inden for og uden for EU og EØS (dvs. alle EU's medlemsstater samt Island, Norge og Lichtenstein). Uanset overførslen af dine personoplysninger til modtagere inden for eller uden for EU og EØS tager vi altid alle rimelige skridt for at sikre et passende beskyttelsesniveau for overførsel og behandling af dine personoplysninger.

 

Cookies

Du kan finde oplysninger om brugen af cookies på vores hjemmeside i vores cookiepolitik.  

Dine rettigheder

Du kan altid få indsigt i de hvilke personoplysninger vi har registreret om dig, og hvordan disse bruges. Du kan til enhver tid ændre dine personoplysninger i dine online kontoindstillinger, hvis du har en konto på vores hjemmeside, eller ved at kontakte kundeservice. Du har også ret til at anmode om, at personoplysninger om dig bliver rettet, hvis de er forkerte, ufuldstændige eller vildledende ved at kontakte kundeservice. For at beskytte dit privatliv og dine personoplysninger kan vi kræve, at du identificerer dig selv i forbindelse med vores hjælp.

I overensstemmelse med gældende persondatalovgivning har du også ret til at anmode om, at dine personoplysninger slettes, eller at behandlingen af dine personoplysninger begrænses. Du har også ret til i nogle tilfælde at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger og til at anmode om, at dine personoplysninger overføres i elektronisk format.

Du kan klage til Datatilsynet, hvis du mener, at Winefinders behandling af dine personoplysninger ikke er i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Tilbagetrækning af samtykke og opsigelse af medlemskonto

I tilfælde, hvor vi behandler dine personoplysninger, fordi du har givet dit samtykke til dem, f.eks. vedrørende behandling gennem analyse af kundeadfærd (profilering), kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte kundeservice som nedenfor. En sådan tilbagetrækning kan finde sted helt eller delvist. Hvis du ikke ønsker at modtage markedsførings- og kampagnetilbud fra os, kan du kontakte kundeservice eller, i tilfælde af direkte mail via e-mail, give afkald på fremtidige forsendelser via et link i den relevante mail. Hvad angår den sidste måde, får du mulighed for at klikke gennem linket og administrere alle dine abonnementer på nyhedsbreve fra Winefinder.

På din anmodning kan vi opsige din medlemskonto og hurtigst muligt slette eller anonymisere dine personoplysninger. Sletning af data vil ske i overensstemmelse med gældende lovgivning og denne fortrolighedspolitik. Vi kan også lukke eller deaktivere ubrugelige konti.

Kontakt

Hvis du ønsker at kontakte os i forbindelse med denne fortrolighedspolitik eller vores behandling af dine personoplysninger, er du velkommen til at gøre det på kundeservice@winefinder.com, +45 787 754 46 eller på nedenstående adresse.

Winefinder ApS

Gentoftegade 54

DK-2820 Gentofte





 

Hvis du ønsker at kontakte Datatilsynet i forbindelse med denne privatlivspolitik eller vores behandling af dine personoplysninger, kan du gøre det på https://www.datatilsynet.dk/borger/klage, +45 33 19 32 00 eller på nedenstående adresse.

Datatilsynet

Borgergade 28.5

DK-1300 Köbenhavn K