Filter & tilvænne
Skjul atlas

For et par årtier siden kendte kun få til mere end en eller to vinregioner i Catalonien (Catalunya på catalansk og Cataluña på spansk) i spaniens nordøstlige hjørne i retning mod grænsen til Frankrig. I dag er området et af de mest dynamiske med mange interessante distrikter, der producerer vine af høj kvalitet. Området har også været et foregangsland med hensyn til nye teknologier og produktionsmetoder. Nærheden til Frankrig er ikke mindst mærkbar ved, at mange franske sorter dyrkes i området - såsom cabernet sauvignon. Men tempranillo, monastrell, garnacha og andre blå druesorter har stor indflydelse på vin stilarter. De hvide er ofte lavet af parellada, macabeo, chardonnay eller sauvignon blanc. Klimaet varierer meget nogle med ret varme områder, andre mere tempererede og i bjergene kan forholdene undertiden sammenlignes med for eksempel Champagne. Jordbunden skifter også fra skifer i Priorat, til kalksten i Taragona og granit i Alella.