Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna 2+2 - Brunello di Montalcino & Brunello di Montalcino Riserva 2015

CapAnna2+2 - Brunello di Montalcino & Brunello di Montalcino Riserva 2015

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

CapAnna er en af de oprindelige 25 vingårde, der grundlagde konsortiet i Montalcino og regnes i dag som en af de fremmeste producenter i Montalcino. Til deres Brunelloer bruges kun nøje udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Alt er pakket i CapAnnas eksklusive træpose, der udover vinene også indeho ···

Kasse (4 st)

2 000 kr

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2015

Smagsnotat

Brunello di Montalcino Riserva 2015 (2 flasker) Meget intens og kompleks aroma af frugt og krydderier med strejf af kirsebær, solbær, eksotiske krydderier og lakrids. I smagen er denne omgivet af tydelig syre og en karakteristisk tanniner, der i den lange eftersmag lag på lag afslører dimensionen af denne storslåede vin. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavisk eg, hvor den fik lov at ligge i mindst 40 måneder, hvilket blev efterfulgt af mindst 15 måneder på flaske, før den frigives i januar det sjette år før høsten. 97 p - James Suckling 97 p - Jeb Dunnuck 96 p - Antonio Galloni 95 p - Robert Parker Brunello di Montalcino 2015 (2 flasker) Stor frugtig og blomstret duft af tørret rød da kirsebær, appelsinskal, viol og lavendel med nuancer af anis og vanilje. Smagen er præget af de karakteristiske tanniner, der sammen med den indbydende frugtighed balanceres af tydelig syre, der hænger længe i eftersmagen. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-32 hl slavosk eg, hvor den fik lov at ligge i 34-38 måneder, hvilket blev fulgt i mindst 6 måneder i flasken, før den frigives i januar det femte år før høsten. 96 p - James Suckling 95 p - Jeb Dunnuck 95 p - Antonio Galloni

Drickes
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

CapAnna er en af de oprindelige 25 vingårde, der grundlagde konsortiet i Montalcino og regnes i dag som en af de fremmeste producenter i Montalcino. Til deres Brunelloer bruges kun nøje udvalgte druer fra de ældste vinstokke. Alt er pakket i CapAnnas eksklusive træpose, der udover vinene også indeholder proptrækker og produktinformation. En perfekt gave til dig selv eller en anden!

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html