Filter & tilvænne
Skjul atlas

Der er ingen anden region i vinverdenen, der producerer så lette, friske og holdbare riesling vine som dem fra Mosel. Indtil 2007 blev regionen kaldt Mosel-Saar-Ruwer efter de to bifloder til Mosel og området er hjemsted for over 6.000 vinproducenter, der bruger lidt over 10.000 hektar vin jord. Regionen er landets tredjestørste, og riesling er klart den dominerende druesort med næsten 60 procent af beplantningerne (efterfulgt af müller-thurgau, elbling og kerner). Området er formet af det meget kølige klima, og den stejle skifer skråner ned mod floderne. Alle de bedste vinmarker har en sydlig eksponering, og uden floder og sollys ville druerne ikke modnes. Området er traditionelt opdelt i tre dele - Obermosel, Mittelmosel og Terrassmosel (eller NiederMosel). Den øverste del - Obermosel - (som starter i syd støder op til grænsen til Frankrig og Luxembourg) omfatter floderne Saar og Ruwer og har sit centrum omkring byen Trier. Hernede, før den globale opvarmning havde taget fart, var det usædvanligt, at druerne modnedes i andre end ekstraordinært varme år. Her er nogle af landets letteste og mest delikate vine lavet med en intens frugt, høj syre og ret lavt alkoholindhold. Mittelmosel er den mest berømte del med klassiske vinlandsbyer som Trittenheim, Piesport og Bernkastel og vinmarker som Apotheke, Goldtröpfchen og Doktor. Det er her, at den skiferrige jord og fantastiske soleksponering skaber de flintede mineralske og lidt petroleum-duftende vine, der er i stand til at have et evigt liv (20, 30, 40 og 50 års flaske opbevaring er ikke ualmindeligt). Endelig Terassenmosel eller Untermosel, som er den nordligste del af regionen, der strækker sig fra Rhein-floden mod nord og Zell i syd. Et område, der er bedst kendt for lidt hårdere og tørrere riesling vine fra en jord, der indeholder mere kvarts. Alle Mosels gode vine er lavet af riesling. De er normalt lettere end andre tyske vine med en vis mængde restsødme (selvom tendensen med tørre vine også har nået her) og nogle gange en dejlig spritz på tungen. Området er også kendt for sin søde beerenauslese, trockenbeerenauslese og helt enestående eiswein.