Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Riesling Sekt Brut

Weingut MüllerRiesling Sekt Brut

Østrig, Kremstal, 750 ml, 13%

Druerne til denne vin kommer fra en vingård omkring G ttweiger Berg is Kremstal. Størstedelen af vinmarkerne ligger på varm grusjord med et betydeligt lag lerjord, modning til Riesling-druer ved høst i midten af oktober. Den første gæring foregår i en temperaturstyret topmoderne tank for at understr ···

Stykvis

139 kr

/flaske Norm. Pris 169 kr
Kasse (6 st)

139 kr

/flaske, i alt 834 kr Norm. Pris 1 014 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Milde oste
  • Velkomstdrink
  • Tapas og snacks
Smagsnotat

Neret og frugtagtig aroma af gule stenfrugter, roser og med en nuance af friskhed. Smagen er meget frisk med tydelige frugtige strejf af stenfrugt, gule pærer og gule æbler og krydrede og rige hints i form af nougat og briche. Alt dette er omgivet af en behagelig SEK me mous og afsluttes med en eftersmag med fin mineralitet.

Drickes
2023-2024
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
9 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til denne vin kommer fra en vingård omkring G ttweiger Berg is Kremstal. Størstedelen af vinmarkerne ligger på varm grusjord med et betydeligt lag lerjord, modning til Riesling-druer ved høst i midten af oktober. Den første gæring foregår i en temperaturstyret topmoderne tank for at understrege frugtigheden i basisvinen. Derefter blev den tappet på flaske til en traditionel andengæring på flasken, hvor vinen vinen fik lov til at stå på sin gæring i mindst 12 måneder.

Producenten

Midt i den maleriske landsby Krustetten i det sydlige Kremstal ligger Müller-familiens vinmarker. Familienavnet nævntes første gang allerede i 1270 i Göttweiger stifts arkiver (slægten hed dengang Lesehof, siden 1936 har man brugt navnet Müller). Deres vinmarker ligger på bjerget Göttweiger, hvor der har været vindyrkning i lang tid. Familien Müller har dyrket jorden der i tre generationer - Leopold Müller, bedstefar i familien, startede med 0,7 hektar i 1936, som siden er blevet udvidet til 110 hektar af hans sønnesønner Leopold og Stefan. Hele familien er involveret i arbejdet på gården - Stefan tager sig af vinmarkerne, mens Leopold tager over, når vinene er nået frem til vingården. Han tager sig af kunderne med børnene Diana og Martin, mens Martha og Therese tager sig af tallene. Laurenz hjælper til i vinmarkerne, mens Verena tager sig af pynten og hjælper med maden sammen med Gertrude. De yngste familiemedlemmer Fernanda og Josefina er stadig for unge til at deltage i arbejdet med deres dynamiske familie.
https://www.weingutmueller.at