Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Rosso di Montalcino 375 ml 2017

CapAnnaRosso di Montalcino 375 ml 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 375 ml, 14%

Når man rangerer vinene fra Montalcino, så er Rosso startniveauet. Intentionen er at lave friske frugtrige vine som kan nydes let afkølede, mens de strutter af ungdommelighed. Sådan er det også for CapAnna men den elegante vin viser tydeligt sit slægtsskab til området ??" ???miniBrunello??? Druemost ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2017

Smagsnotat

F Frugtagtige noter af rød frugt med et krydret strejf af vanilje. Smagen er desuden frugtig med en behagelig ruhed og en velafbalanceret syre, der i eftersmagen viser nuancer af let moden frugt, anis og vanilje.

Drickes
2021-2024
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
375 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Når man rangerer vinene fra Montalcino, så er Rosso startniveauet. Intentionen er at lave friske frugtrige vine som kan nydes let afkølede, mens de strutter af ungdommelighed. Sådan er det også for CapAnna men den elegante vin viser tydeligt sit slægtsskab til området ??" ???miniBrunello??? Druemosten gennemgår en alkoholgæring med skindkontakt i 18-20 dage under temperaturkontrol, efterfølgende en spontan Malolaktisk gæring, mens vinen er på Botti af slovensk eg i 3-4 måneder. Når vinen er tappet hviler den igen i 3-4 måneder, inden vinen sendes på markedet 15- 18 mdr. efter høsten. Vinen er perfekt til pastaretter og gode pizzaer.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html