Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Magnum 2017

CapAnnaBrunello di Montalcino Magnum 2017

Italien, Brunello di Montalcino, 1500 ml, 14%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2017

Smagsnotat

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
1500 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
93p

The Capanna 2017 Brunello di Montalcino shows fresh primary fruit initially, but the bouquet is otherwise footed in ethereal tones of balsam herb, cola, crushed flowers and autumnal leaf. The wine delivers purity and a nice level of complexity that flirts with both varietal and territory-specific characteristics. It registers 15% alcohol, but thankfully it´s not too intrusive. That power and the wine´s structure, with some mild tannic bitterness, plays against the delicate quality of fruit you get here. Production is 35,000 bottles.

Vinous
93p

The 2017 Brunello di Montalcino is smoky with peppery wild berries, crushed roses and hints of flowery underbrush. This coasts across the palate, with silky textures infused by saline-minerals and perfumed red fruits. There’s an almost-sultry character here, seductive, yet also rough around the edges, with nervous acids that nicely balance the silty tannins that it leaves behind. This is far from a classic style of Brunello, yet impossible to ignore, captivating to the senses and sure to provide a massive amount of pleasure over the medium term.

James Suckling
93p

Lots of ripe berries and sandalwood with nutmeg. It’s full-bodied with chewy tannins and a big, juicy finish. Needs time to soften. Chunky. Try after 2025.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html