Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Rully - Les Saint Jacques 2018

Albert SounitRully - Les Saint Jacques 2018

Frankrig, Rully, 750 ml, 13%

Les Saint-Jacques vinmarken ligger nord for Rully, og højdemæssigt ligger den lige under lige under 1. Cru markerne Clos de Chaigne og Clos Saint-Jacques. Vinmarken ligger østvendt og er på 18,9 ha. Domaine Albert Sounit ejer ikke vinmarken men har siden 2001 købt druer fra en lille del af marken so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2018

Smagsnotat

Meget frugtig og blomsteragtig duft, med strejf af ananas, mango, rød grapefrugt, hvide blomster og mineralitet. Frugten er også det, der først møder smagen, da den er indrammet af en klar mineralitet. Den velafbalancerede syre har en frugtig og livlig eftersmag, der sidder længe i munden.

Drickes
2023-2028
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Saint-Jacques vinmarken ligger nord for Rully, og højdemæssigt ligger den lige under lige under 1. Cru markerne Clos de Chaigne og Clos Saint-Jacques. Vinmarken ligger østvendt og er på 18,9 ha. Domaine Albert Sounit ejer ikke vinmarken men har siden 2001 købt druer fra en lille del af marken som udgør 0,74 ha.som blev plantet i 1985. Marken domineres af kalksten med et tyndt lag ler, sand og grus. Vingmarkens navn stammer fra den pilgrimsrute som var fra Langres over Beaune Chagny, Rully og videre til Santiago de Compostella. Vinen er vinificeret på 100% på fade af forskellig alder men ca. 27% er nye fade. Halvdelen af fadene rummer 300 l og den anden halvdel ligger på klassiske barriques på 228 l. Den alkoholiske gæring sker ved hjælp af specifikke gærtyper og efterfølges af en malolaktisk gæring inden vinen hviler i omkring 10 måneder på fadet for at give vinen krop og fylde. Til slut ligger vinen i 2 måneder i rustfrie tanke inden den tappes på flaske uden filtrering.

Producenten

Albert Sounit ligger i Rully og Buxy, hvor vi producerer en række Crémant de Bourgogne og hvid- og rødvine fra Côte Chalonnaise. Ejendommen har en lang historie, der går tilbage til 1781, hvor familien Jeunet etablerede virksomheden. Vores nuværende bolig blev bygget i 1851 af familien Jeunet i et stenbrud og består af store, buede kældre - perfekt til opbevaring af vinene. Sounit-familiens æra begyndte i 1945, og virksomheden var en vigtig forhandler i området i de følgende årtier. I 1988 begyndte Knud Kjellerup, en dansk vinimportør, at importere vinene fra Albert Sounit - og i 1993 købte han virksomheden sammen med to gode venner for at udleve passionen om at producere kvalitetsvine fra Chalonnaise. Vi tror på potentialet i vinmarkerne i Côte Chalonnaise - der er ingen grund til ikke at producere vine af samme kvalitetsniveau som Côte de Beaune. Terroiret er der, - "det er bare for at passe på vinstokkene - og bruge de bedst mulige metoder - både i vingården og i vingården". Albert Sounit har siden gennemgået en kæmpe udvikling med store investeringer i vingård, vingård og mennesker, herunder opkøbet af Domaine Bernollin i 2005 og er i dag en 16,5 hektar stor ejendom, med vinmarker i Rully og Montagny. Druerne fra vores egne vinmarker er høstet af Domaine Bernollin og vinificeret og solgt af Albert Sounit. Derudover køber vi også druer på længere sigt fra lokale vinavlere.
https://albert-sounit.fr