Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Yvonne L´ile Quatre Sous 2020

Chateau YvonneL´ile Quatre Sous 2020

Ekologisk

Frankrig, Loire, 750 ml, 13,5%

Navnet for denne vin (ile betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny lIle Quatre Sous er lavet på Cabernet Franc fra 5 ha. fordelt på forskellige parceller, som for de fleste ligger på en undergrund af tufsten (kalk- og lerholdig), nær ···

Stykvis

209 kr

/flaske
Kasse (6 st)

209 kr

/ flaske, i alt 1 254 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Årgang

2020

Smagsnotat

LIle Quatre Sous byder på lækre aromaer af røde og sorte bær, men også sprøde toner af krydderurter. Smagen er frugtrig, frisk og ret delikat, med en god balance til sidst mellem struktur, tannin og frugtsødme. Server den til lam, fuglevildt eller til vildt serveret med skovsvampe og f.eks. tyttebær.

Drickes
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Navnet for denne vin (ile betyder ø på fransk) er valgt til ære for øerne midt i Loirefloden, lige overfor slottet. Saumur Champigny lIle Quatre Sous er lavet på Cabernet Franc fra 5 ha. fordelt på forskellige parceller, som for de fleste ligger på en undergrund af tufsten (kalk- og lerholdig), nær landsbyen Champigny. Området giver altid frugtrige og sprøde vine. Vinstokkene er fra 15 til 50 år gamle og giver i gennemsnittet et lavt udbytte på ca. 35 hl./ha. De økologiske druer bliver allerede sorteret under den manuelle plukning og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning. Her bliver klaserne yderligere sorteret på et sorteringsbord. Gæringen foretages i tanke af beton, med druernes egen gær og varer i 3 uger. Efter presning og en malolaktisk gæring, modnes vinen i 6 måneder på brugte barriques og derefter 3 måneder på tank. Som for alle vinene på slottet foregår aftapningen uden filtrering.