Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Bernollin Montagny 1er Cru - Les Chaniots 2017

Domaine BernollinMontagny 1er Cru - Les Chaniots 2017

Ekologisk

Frankrig, Montagny, 750 ml, 13%

Les Chaniots er en første cru og dækker 10,7 ha, hvoraf Domaine Albert Sounit giver 1,72 ha. Les Chaniots vender mod ster og har en relativt stejl hældning. I den nordlige del af vingården møder kalkstensbedet byens overflade med kun et meget lavt mudret lag muldjord ovenpå. I den sydlige del - kald ···

Stykvis

289 kr

/flaske
Kasse (6 st)

289 kr

/ flaske, i alt 1 734 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Kylling og kalkun
  • And
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Vegetar og salater
  • Milde oste
Årgang

2017

Smagsnotat

Duften er dyb, kompleks og meget intens med klare noter af nektarin, fersken og abrikos. Smagen er kraftfuld med en fyldig og fløjlsblød tekstur. Syren er meget sprød og eftersmagen er lang, når en lækker mineralitet viser sig.

Drickes
2021-2026
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Chaniots er en første cru og dækker 10,7 ha, hvoraf Domaine Albert Sounit giver 1,72 ha. Les Chaniots vender mod ster og har en relativt stejl hældning. I den nordlige del af vingården møder kalkstensbedet byens overflade med kun et meget lavt mudret lag muldjord ovenpå. I den sydlige del - kaldetLa Cabanne - finder du mere ler og sand i muldjorden. Domaine Albert Sounit tilbyder i alt 6 parceller (en del af vingården) i Les Chaniots. I den nordlige del består de af vinstokke plantet i 1928 og i den sydlige del har de en alder på 45 til 70 år.Alle druer høstes og sorteres i hånden. For% u201CLes Chaniots anvendes kun druer fra gamle vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år, hvilket betyder at størstedelen af druerne kommer fra den nordlige del af vingården, altså fra den del der har h gsta indholdet af kalksten. Vinificeringen foregår på fade af fransk eg, hvoraf 30% er nye. Gæringen foregår ved hjælp af huslig gæring, hvor alkoholgæringen efterfølges af en malolaktisk gæring og en fadgæring med gæringen i 16 måneder for at give vinen mere fylde og konsistens. Herefter tilbringer vinen 2-3 måneder i rustfri ståltanke for at klare vinen, inden den tappes på flaske uden filtrering.

Producenten

Domaine Bernollin er ejet af Bourgogne-huset Maison Albert Sounit og består af 14 hektar vinmarker i Montagny og Rully. Maison Albert Sounit overtog i 2005 og siden er produktionen blevet omlagt med respekt for miljø og omgivelser. I dag foregår produktionen efter reglerne omfattet af Agriculture Reason, og der bruges kun naturlig og organisk gødning. Maison Albert Sounit køber druer fra flere appellationer i C te Chalonnaise. Disse druer høstes så vidt muligt af Domaine Bernollins høstteam og alle druerne er vinificeret på Domaine Bernollin efter samme filosofi som Domaine Bernollins egne druer. Alle druer til Cr mant de Bourgogne samt druerne til hvide og derefter stille vine høstes i hånden. Under gæringen bruges druernes naturlige gær og aftapningen af husets hvidvine og stillevine foregår uden filtrering.
https://albert-sounit.fr