Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Riserva 2016

CapAnnaBrunello di Montalcino Riserva 2016

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14,5%

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavisk eg, hvor den fik lov at ligge i mi ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2016

Smagsnotat

Gener er en frugtagtig duft af solbær, tørrede kirsebær med blomsternuancer af viol og jasmin og et krydret strejf af anis og kanel. Smagen er kraftfuld med en klar tanninstruktur, der er indlejret i en frugtagtig tone af mørke bær og balanceret af en klar syre, der bliver hængende længe i eftersmagen.

Drickes
2025-2040
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p

This has a gorgeous nose of orange zest, hazelnuts, cherry blossom, cherry stones, peaches, cedar and some spearmint. Firm, dense and structured, with a wealth of fruit and fragrance. Lengthy. Still tight and chewy. Better from 2025.

WineAdvocate
94 p+ "This Riserva is balanced and quite beautiful"

The Capanna 2016 Brunello di Montalcino Riserva reveals a medium-dark ruby color and shiny intensity. This Riserva is balanced and quite beautiful, showing that sharp clarity and freshness that only Sangiovese can deliver in cool and balanced vintages such as this. To the palate, the wine is rather restrained, showing a mid-weight approach and lots of crisp acidity on the close. This Riserva needs more time to open and a few more years of cellar aging. Fruit selection for this wine prioritizes the best clusters with smaller berries and looser bunches that are more resistant to damp and disease. The finished wine ages in large oak casks for four years. Production is 14,272 bottles.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavisk eg, hvor den fik lov at ligge i mindst 40 måneder, hvilket blev efterfulgt af mindst 15 måneder på flaske, før den frigives i januar det sjette år før høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html