Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff vom Kalkstein Spätburgunder 2016

Weingut Fritz Ekkehard Huffvom Kalkstein Spätburgunder 2016

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Som navnet antyder, er det også vinstokkene, der producerer druerne til denne vin i jord rig på kalksten. I dette tilfælde siger man det i Niersteiner Paterberg, som har ideelle betingelser for dyrkning af spyt-burgunder (også kendt som pinot noir), da det minder meget om forholdene i de nordlige de ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2016

Smagsnotat

I duft er lavet med karakteristiske frugtige toner af blåbær, jordbær og hindbær med strejf af lakrids og mineraler. Smagen er frisk og frugtig og byder på en genpalet af mørk og balanceres derefter af en blød fadkarakter i eftersmagen.

Drickes
2022-2025
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Som navnet antyder, er det også vinstokkene, der producerer druerne til denne vin i jord rig på kalksten. I dette tilfælde siger man det i Niersteiner Paterberg, som har ideelle betingelser for dyrkning af spyt-burgunder (også kendt som pinot noir), da det minder meget om forholdene i de nordlige dele af Frankrig, hvilket betyder, at druerne modner i en lang tid. Herefter steges druesaften med skallerne for derefter at blive opbevaret på barriques og egetræsfade af en større model, inden den ufiltreres og tappes på flaske, alt sammen for at bevare så meget som muligt af vinens gener og sunde aromaer.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!