Filter & tilvænne
Skjul atlas

Lige syd for Rheingau og Rhein, med Nahe vest og nord for Pfalz ligger Rheinhessen, som er den region i Tyskland, der sammen med Pfalz producerer mest vin. Og i lang tid var det også, med et par strålende undtagelser, forbundet med temmelig kedelige hverdagsvine som Liebfraumilch og Niersteinger Gutes Domtal. Vintyper, der længe kom til at personificere tyske vine - men som havde lidt eller intet at gøre med landets bedste vine. I dag er Rheinhessen et af Tysklands hotteste distrikter med en flok unge og sultne vinproducenter, der sætter regionen på kortet. Ofte tilhører de en organisation som Message in a Bottle, Vinovation eller Rheinhessen Five og laver intense vine med lavere høstudbytte og naturlig gær. Rheinhessen er en af Tysklands tørreste regioner med varme aftener. Området er normalt opdelt i tre dele. Bereich Nierstein, i den nordøstlige del af regionen, er historisk set blevet betragtet som en kvalitetsleder på grund af sin nærhed til Rhein og den mineralrige jord med antydninger af skifer. Her er nogle fantastiske vinmarker. Bingen ligger i nordvest og er domineret af rødvine og endelig Bereich Wonnegau længere sydpå, som omfatter byerne Worms og Alzey, som tidligere var centrum for Liebfraumilch produktion. Selv her i dag er der vinbønder, der laver rigtig gode vine. Müller-thurgau er fortsat den mest plantede druesort efterfulgt af riesling. Alligevel er de fleste vine lidt sødere end i Rheingau og Pfalz - men selv her har tendensen til tørrere vine fundet sted. Dornfelder er den mest plantede blå druesort efterfulgt af spätburgunder (pinot noir).