Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Nierstein Grauburgunder 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffNierstein Grauburgunder 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12%

Det er Mr Weingut Fritz Ekkehard Huffs tørre Niersteiner Grauburgunder med en vidunderlig kompleks, fyldig og frugtig stil - en serie af stærke vine, der er lavet til at være ligetil og sjove at drikke. Grauburgunder er det tyske navn for den drue, der i resten af verden er bedre kendt som pinot gri ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2020

Smagsnotat

Aromatisk, let rig aroma af stenfrugter, derefter æble, honningmelon, abrikos, mandler. Smagen er tør, frisk og vidunderlig frugtig med strejf af samme bouquet som på duften. Lang velafbalanceret eftersmag.

Drickes
2023-2024
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det er Mr Weingut Fritz Ekkehard Huffs tørre Niersteiner Grauburgunder med en vidunderlig kompleks, fyldig og frugtig stil - en serie af stærke vine, der er lavet til at være ligetil og sjove at drikke. Grauburgunder er det tyske navn for den drue, der i resten af verden er bedre kendt som pinot gris. Huffs grauburgunder druer på skråningerne af Niersteiner Paterberg, hvor vinstokkene er dybt forankret i kalkstenen. De småbladede druer har en meget aromatisk skal, hvilket gør at pinot gris giver smagfulde og fyldige vine.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!