Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Belondrade y Lurton Blanco 2020

Belondrade y LurtonBlanco 2020

Spanien, Rueda, 750 ml, 13%

Verema award-vinder for winery with best track record over 25 år Belondrade y Lurton har i en årrække været anerkendt som en af spaniens største hvidvine. Vinmager Didier Belondrade og hans søn, Jean, ser sig dog aldrig tilfreds; de seneste år har de fortsat deres erhvervelse af nye marker i ekstrao ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2020

Druer

Verdejo

Smagsnotat

En dyb og intens vin med en fremragende balance og en smule fadkarakter med et lækkert strejf af æble og honning. På tungen cremet og fyldig og dog stadig med en rank syre og - for vintypen - fornem friskhed

Drickes
2023-2028
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Luft vinen
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Verema award-vinder for winery with best track record over 25 år Belondrade y Lurton har i en årrække været anerkendt som en af spaniens største hvidvine. Vinmager Didier Belondrade og hans søn, Jean, ser sig dog aldrig tilfreds; de seneste år har de fortsat deres erhvervelse af nye marker i ekstraordinær kvalitet, og vinen fortsætter dermed sin fremmarch mod endnu stærre spændstighed og en sammenlagt fremragende kvalitet!
Belondrade y Lurton er lavet på 95% Verdejo og 5% andre druer. Vinen er vildgæret på egetræsfade og efterfølgende lagret i selskab med gærresterne i 10 måneder, hhv. i franske fade. Dermed udsættes vinen både for mange forskellige gærtyper, lidt luft og eg, inden Didier har ladt den gennemgå en nænsom filtrering og aftapning.

En avantgarde vin som denne har en vældig personlighed men kræver derfor også opmærksomhed og gerne mad på bordet - f.eks. stegt laks eller makrel, kylling, risotto med svampe eller paella med skaldyr. Vinen kan gerne dekanteres 1-2 timer før servering ved 10-12 grader.