Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Rivarossa DOC Collio  2017

SchiopettoRivarossa DOC Collio 2017

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 13,5%

Historisk blanding af vingardens merlot og cabernet sauvignon, opkaldt efter l get Riva Rossa. Den karakteristiske jord med lerjord passer rigtig godt til disse to blå druesorter.Når druerne er høstet i hånden, er de stilket og ser hver for sig. Maceration og vinificering sker i henhold til druens p ···

Stykvis

189 kr

/flaske
Kasse (6 st)

189 kr

/ flaske, i alt 1 134 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Smagsnotat

RUbinr df rg. Genduft med strejf af mørke kirsebær, r da br, tobak, lakrids og sort peber. Smagen er fyldig med fin friskhed og toner af mørke kirsebær, chokolade og elegante, fløjlsbløde tanniner i en lang, krydret afslutning.

Drickes
2021-2026
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Vinous
92 p "Strikes me as one of the best Rivarossa in years."

Luminous crimson red. Flinty, spicy red berries and red cherry nectar on the perfumed nose. Clean, juicy and tactile, with a seamless structure and brooding youthful tannins. Long and mineral, this is a very refined wine. A 90% Merlot and 10% Cabernet Sauvignon blend that is aged 14 months in barriques (3% is new oak). 15,000 bottles a year are made. Strikes me as one of the best Rivarossa in years.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Historisk blanding af vingardens merlot og cabernet sauvignon, opkaldt efter l get Riva Rossa. Den karakteristiske jord med lerjord passer rigtig godt til disse to blå druesorter.Når druerne er høstet i hånden, er de stilket og ser hver for sig. Maceration og vinificering sker i henhold til druens phenoliske modenhed og efterfølges af malolaktisk gæring og lagring på egetræsfade i 14 måneder.

Producenten

Det hele startede i 1970 i vinmarkerne omkring ærkebiskoppens palads i Capriva, afstået til Mario af kirken; vinmarker, som Mario totalrenoverede, og som endelig blev hans ejendom i 1989 efter mange forhindringer. Mario, der var fuldt ud klar over, at virksomhedens virkelige rigdom og styrke var jorden og planterne, forvandlede gammelt udyrket terræn til vinmarker, der blev blev gået i detaljer, han arbejdede hårdt for at gøre sine vinmarker unikke, og han udnyttede potentialet i 'Ponca' (typisk Friuli-terræn, der hovedsageligt består af ler og kalksten). Til sidst sluttede hans børn, Maria Angela, Carlo og Giorgio sig til ham for at drive virksomheden og fortsatte projektet med følsomhed og respekt, med kærlighed til tradition og ægte passion. I april 2014 kom virksomheden i hænderne på Rotolo-familien, som har til hensigt at holde Marios mission og produktive filosofi intakt for kontinuitetens skyld.
https://www.schiopetto.it/en/