Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Laroze Château Laroze 2016

Chateau LarozeChâteau Laroze 2016

Frankrig, Saint-Emilion, 750 ml, 13,5%

Château Laroze er en Saint-million Grand Cru-klassificering siden 1855 og et af de første slotte, der arbejdede biodynamisk og nu økologisk i appellationen. argang 2016 er lavet af en blanding af 60% Merlot, 30% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon. Druerne blev høstet i hånden og ses i en bland ···

Stykvis

319 kr

/flaske
Kasse (12 st)

319 kr

/ flaske, i alt 3 828 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • And
  • Skovfugl
Smagsnotat

Klassisk, men alligevel ungdommelig duft af rød og mørk frugt, kirsebær, solbær, brombær og knuste sten. Smagen er mellemfyldig til fyldig og ungdommelig intens med silkebløde og indpakkede (men klare) tanniner. Her er mørke bær (solbær og brombær) og en lidt ungdommelig frisk tone af blyant under den mørke frugt. Fin tanninstruktur og lang eftersmag.

Drickes
2022-2036
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
94p

The ripe red and black berry notes cascade over the palate, but this is very elegant and vibrant with a very clean, delicately mineral finish that’s really long. Drink or hold.

Vinous
92p

The 2016 Laroze comes across more Left Bank than Right, showing good definition, but broody and surly at the moment. The palate is medium-bodied with a sweet, intense opening of dark cherry and cranberry fruit laced with white pepper and Chinese five-spice. Good length here, and nice structure. This should age with style. Tasted blind at the annual Southwold tasting.

-- Neal Martin

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Château Laroze er en Saint-million Grand Cru-klassificering siden 1855 og et af de første slotte, der arbejdede biodynamisk og nu økologisk i appellationen. argang 2016 er lavet af en blanding af 60% Merlot, 30% Cabernet Franc og 10% Cabernet Sauvignon. Druerne blev høstet i hånden og ses i en blanding af rustfri stål- og cementtanke samt terracotta-tage. Den færdige vin lagres desuden i en blanding af franske egetræsfade (60% nye fade), terracottatage og ståltanke i 16 måneder. årlig produktion er omkring 100.000 flasker.

Producenten

Meslin-familien er de nuværende ejere af Chateau Laroze, en St. Emilion-klassificeret ejendom. Meslin-familien er direkte efterkommere af Georges Gurchy og Nelly Gruchy, grundlæggerne og skaberne af Chateau Laroze. Gruchy-familien har en lang historie i St. Emilion, der går tilbage til 1610. Det 27 hektar store Chateau Laroze vingård i Bordeaux er beplantet med 68% Merlot, 26% Cabernet Franc og 6% Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er i gennemsnit 20 år gamle. Vingården er beplantet med en tæthed, der spænder fra 5.600 vinstokke pr. hektar til 10.000 vinstokke pr. Hektar. Nyere beplantninger er lavet med 10.000 vinstokke pr. Hektar. Ejendommens jorde består af sandjord oven på kridt og ler. Chateau Laroze var biodynamisk fra 1991 til 1998, hvilket gjorde Larize til den første vingård i Saint Emilion til at gøre det. Over tid skiftede de til økologisk landbrug i stedet, da de fandt ud af, at metoden var bedre egnet til deres vinmarker.
www.laroze.com