Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Le Paradou Cinsault 2020

Chateau PesquieLe Paradou Cinsault 2020

Frankrig, Rhône, 750 ml, 13,5%

Le Paradou er en vinserie, der er trofast i sit provencalske terroir. Det er en ægte ambassade for denne roste region kendt for sin autentiske livsstil, charmerende små landsbyer og lyse solskinsdage. Stilen pr. glas af regionens særlige mikroklima; køligt til smukke nætter og varme solskinsdage.Dru ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2020

Smagsnotat

T klar aroma af frisk r da br, med en buket hindbær og r da druer Smagen er rund, forfriskende og velafbalanceret med frugtige aromaer af kirsebær, hindbær og sensommerjordbær sammen med blomsternuancer af roser, hvide blomster og og l tta krydrede elementer.

Drickes
2023-2024
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Paradou er en vinserie, der er trofast i sit provencalske terroir. Det er en ægte ambassade for denne roste region kendt for sin autentiske livsstil, charmerende små landsbyer og lyse solskinsdage. Stilen pr. glas af regionens særlige mikroklima; køligt til smukke nætter og varme solskinsdage.Druerne er høstet fra vinmarker beliggende på kalkstenskråninger, med lidt ler, i en gennemsnitlig højde på omkring 200 meter. Med denne cinsault (som er første gang for denne cuvee) vil du gerne vise al den friskhed og elegance, der er til stede i sorten, som så vinificeres af sig selv. Druerne kommer fra ler- og kalkstensjord samt sandjord i en højde mellem 200 og 300 meter. Efter høst fjernes drueklaserne og druerne lægges i betonkar i cirka 15 dage, hvor der sker en meget skånsom udvinding. Der bruges ikke tøndelager til fremstilling af denne cuvée for at udvise speciel karakter.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/