Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Julien Barrot AOC Chateauneuf du Pape 2018

Domaine La BarrocheJulien Barrot AOC Chateauneuf du Pape 2018

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i t ···

Stykvis

335 kr

/flaske
Kasse (6 st)

335 kr

/ flaske, i alt 2 010 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

L Stor og frugtig aroma med gener som toner af brombær, store ribs og krydrede nuancer af stjerneanis og hvid peber. Smagen er rigeligt fyldig med de frugtige og krydrede noter, der findes i aromaen, som balanceres af en behagelig mantinstruktur, som igen fremhæves af en frisk eftersmag med nuancer af salmiak og hvid peber.

Drickes
2021-2032
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
93p

The base cuvée from the young, passionate (and incredibly talented) Julien Barrot, the 2018 Châteauneuf Du Pape Cuvée Julien Barrot checks as a blend of 60% Grenache, 19% Mourvèdre, and the balance a mix of other permitted varieties. Partially destemmed and brought up in a mix of foudres, demi-muids, and a small portion in stainless steel, it has a great nose of red and black raspberries, framboise, spring flowers, and peppery garrigue. Medium to full-bodied on the palate, it displays a notable sense of elegance and purity, light yet present tannins, and a great finish, all making for a terrific base cuvée that I would be happy to drink any time over the coming 10-12 years or so.

Vinous
93p

Deep shimmering magenta. Ripe red and blue fruit, floral and garrigue scents, along with building licorice and baking spice notes. Smooth and fleshy on the palate, offering alluringly sweet black raspberry, cherry cola and floral pastille flavors that are sharpened by a jolt of spicy white pepper. Shows superb energy and blue-fruit-driven thrust on the clinging finish, which hangs on with strong, youthfully tannic persistence.

WineAdvocate
92p

Concentrated and dense, the 2018 Chateauneuf du Pape Julien Barrot delivers scents of black cherries, black olives, mocha and hints of dried spices. It's evolved quite a bit since I tasted it at the estate last year, becoming richer and more tannic than many other examples of the vintage. It shows surprising heft on the full-bodied palate and a long, velvety, chocolate-tinged finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne er håndplukket fra vinstokke med en gennemsnitsalder på mere end 70 år og sorteret to gange - den første i vingården og den anden, når de er ankommet til vingården. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov at skalere i godt fire uger. De tulipanformede betontanke bruges til opbevaring. af en del af vinen, mens den resterende del efterlades i gamle 600-liters egetræsfade i 20 m, indtil den tappes uden filtrering. 60% Grenache, 19% Mourv dre, 13% Syrah, 5% Cinsault og 1% Vaccar se og 2% andre druesorter.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com