Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Steffensberg Riesling 2014

Weingut VollenweiderSteffensberg Riesling 2014

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12,5%

Sammen med Goldgrube og Shimbock er Steffensberg en af Vollenweiders tre grand cru-lokationer med vinstokke med en alder på op til 100 år. Wolfer Goldgrube er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne bjergskråning, med et rigt spektrum af smag, der inkluderer tropiske frugter, en kompleks dybde o ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
Årgang

2014

Smagsnotat

Duften er elegant, afbalanceret med en intens tone af citrus og gule frugter med en typisk mineralitet. Smagen afslører en lidt fyldigere krop, der følger duften med tilsætning af grapefrugt. Vinen har en fast og præcis struktur med en friskhed, der narrer en til at tro, at vinen er yngre, end den er.

Drickes
2023-2026
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
2,5 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
91p

For the first time, Vollenweider selected a Riesling trocken in the Steffensberg where the vines are almost 40-year-old. Picked on October 4-5, the bouquet of the 2014 Kröver Steffensberg Riesling is clear, pure and intense in its deep minerality and herbal aromas, and displays lovely, crisp and pithy Riesling fruit. Very elegant and superbly balanced on the palate, this is a full-bodied, very mineral and grippy Riesling with a perfect acidity that carries this Riesling to a long, expressive and grippy finish. There is not much juice and fruit here (at least no yellow-fleshed fruit and no charming sweetness), but the extract is rich and the finish very long and structured. This is a felicitous experiment and worth to be repeated.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Sammen med Goldgrube og Shimbock er Steffensberg en af Vollenweiders tre grand cru-lokationer med vinstokke med en alder på op til 100 år. Wolfer Goldgrube er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne bjergskråning, med et rigt spektrum af smag, der inkluderer tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret og håndgribelig mineralsk rygrad med stort ældningspotentiale. I sammenligning med Goldgruge har Steffensberg en lidt mere behersket stil, der er kendetegnet ved en fin og nærmest krydret urt. 2014 er den første årgang, at Daniel lavede en tør vin fra Steffensberg og selvom det var et lidt værre og regnfuldt år, har han kunnet skabe en fantastisk vin af de mere end 60 år gamle vinstokke.

Producenten

I 1999 opfyldte den schweiziskfødte Daniel Vollenweider sin drøm: - At drive sit eget vinhus og dyrke rieslingvine, der er krystalklare og uden dikkedarer men samtidig sensuelle og glædelige. Hvad der startede med næsten tomme lommer, men med en overvældende lidenskab og et ejerskab på 2,5 acres i den halvglemte "Wolfer Goldgrube", som er en af de mest anerkendte dele af den centrale del af Moseldalen, og har i dag fået et højt ry på verdensplan. De nuværende ca. 12,4 hektar vinmarker beliggende omkring den engang så verdensberømte vinhandelsby Traben-Trarbach ligger på stejle eller ekstremt stejle skråninger dækket af uforædlede Riesling-vinstokke, der er blandt de allerbedste i regionen. Daniels filosofi er at bevare og ære historien om Mosel-, Saar- og Ruwer-traditionerne, som de er en del af i dag.
https://weingut-vollenweider.de/en/estate/