Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Tassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020

Weingut MüllerTassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020

Østrig, Wachau, 750 ml, 12%

Druerne til denne vin kommer fra Müllers vinmarker i Stra Wachau. Vinmarkerne er kendetegnet ved deres stenede jord, som giver meget frugtige vine. Druerne blev håndplukket i midten af oktober og gæret i ståltanke for at bevare deres krydrede frugtighed. En fremragende vin, der passer til de fleste ···

Stykvis

99 kr

/flaske
Kasse (6 st)

99 kr

/ flaske, i alt 594 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Smagsnotat

E en intens frugtagtig duft med antydninger af gult æble, hvid peber og lime. Kroppen er tør og fyldig med en typisk fedme, en høj syre og en frugtig finish.

Drickes
2023-2026
Alkoholindhold
12%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sukkerindhold
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til denne vin kommer fra Müllers vinmarker i Stra Wachau. Vinmarkerne er kendetegnet ved deres stenede jord, som giver meget frugtige vine. Druerne blev håndplukket i midten af oktober og gæret i ståltanke for at bevare deres krydrede frugtighed. En fremragende vin, der passer til de fleste typer fiskeretter, men med sin fine friskhed vil den også være god at drikke, som den er som aperitif.

Producenten

Midt i den maleriske landsby Krustetten i det sydlige Kremstal ligger Müller-familiens vinmarker. Familienavnet nævntes første gang allerede i 1270 i Göttweiger stifts arkiver (slægten hed dengang Lesehof, siden 1936 har man brugt navnet Müller). Deres vinmarker ligger på bjerget Göttweiger, hvor der har været vindyrkning i lang tid. Familien Müller har dyrket jorden der i tre generationer - Leopold Müller, bedstefar i familien, startede med 0,7 hektar i 1936, som siden er blevet udvidet til 110 hektar af hans sønnesønner Leopold og Stefan. Hele familien er involveret i arbejdet på gården - Stefan tager sig af vinmarkerne, mens Leopold tager over, når vinene er nået frem til vingården. Han tager sig af kunderne med børnene Diana og Martin, mens Martha og Therese tager sig af tallene. Laurenz hjælper til i vinmarkerne, mens Verena tager sig af pynten og hjælper med maden sammen med Gertrude. De yngste familiemedlemmer Fernanda og Josefina er stadig for unge til at deltage i arbejdet med deres dynamiske familie.
https://www.weingutmueller.at