Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Gigondas 2019

Saint CosmeGigondas 2019

Ekologisk

Frankrig, Gigondas, 750 ml, 15%

Saint Cosmes Gigondas er en hyldest til familiens vision om, hvordan Gigondas' skal' være - med fuld fokus på modenhed i druerne. Vinen var en af 70% grenache, 14% syrah, 15% mourv dre og 1% cinsault, der blev sat sammen (såkaldt medgæring) som hele bundter. Familiens filosofi er at plante sent modn ···

Stykvis

369 kr

/flaske
Kasse (12 st)

369 kr

/ flaske, i alt 4 428 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2019

Smagsnotat

Stypisk aroma med ren og klar frugtkarakter med aroma af peber, ærter og røde bær Vinen er fyldig og spækket med mørke bær, elegante tanniner, krydderier og er meget velafbalanceret. Producenten oplyser, at denne vin er lavet uden animalske produkter og er derfor velegnet til dig, der er veganer.

Drickes
2022-2040
Alkoholindhold
15%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
2 timmar

Så tycker experterna

WineSpectator
95p

Dark and winey, this structured offering packs red and black currant paste flavors together with threads of charcoal, warm stone, bay leaf and savory, ending with a long tug of cast iron through the finish. A blue chip for cellaring. Grenache, Mourvèdre, Syrah and Cinsault. Drink now through 2035. 3,750 cases made.

Jeb Dunnuck
94p

Starting off the 2019 barrel samples, the 2019 Gigondas reveals a deeper ruby/plum color to go with a rich, powerful, medium to full-bodied and concentrated style that carries lots of classic dark fruits, ground pepper, and scorched earth-like aromas and flavors. This rich, dense 2019 will reward 3-5 years of bottle age and have two decades of prime drinking

JancisRobinson
17p

70% Grenache, 15% Mourvèdre, 14% Syrah, 1% Cinsault. Organic. Aged 20% in new oak, 50% in used oak of different ages and 30% in concrete tank. Cask sample. Tasted blind. A very elegant palate that is dominated by extremely fine, detailed and precise tannins. Dark fruit with a fig note and plenty of spiced black pepper and a dense mouthfeel. This is a wine about depth, texture and dimension over fruit character.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Saint Cosmes Gigondas er en hyldest til familiens vision om, hvordan Gigondas' skal' være - med fuld fokus på modenhed i druerne. Vinen var en af 70% grenache, 14% syrah, 15% mourv dre og 1% cinsault, der blev sat sammen (såkaldt medgæring) som hele bundter. Familiens filosofi er at plante sent modne druer i vækstområder, der favoriserer tidlig modning og omvendt og opnå modning på alle deres druer på samme tid. Vinen lagres derefter i 12 måneder på 20% nye egetræsfade, 50% en-fire rige egetræsfade og 30% i betontanke.

Producenten

Saint Cosme er en af de førende kvalitetsproducenter i det sydlige Rhône med base i den lille landsby Gigondas. Barroul-familiens aner går tilbage til 1570, og den nuværende ejer og vinmager Louis Barruol er den fjortende generation af Barroul på ejendommen. Ejendommen er med andre ord en af de ældste i Gigondas og er også betragtet som en af Gigondas' absolut bedste producenter. Ejendommen kan faktisk dateres til 1416, men Barruol-familien overtog 150 år senere. Udover at producere vine fra deres egne vinmarker i og omkring Gigondas, er de også en såkaldt négociant. Dette giver dem adgang til nogle af de bedste vine i hele Rhône-dalen. Disse vine produceres sammen med avlerne i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme er den eneste producent i Gigondas, der har modtaget 100 point fra vinguruen Robert Parker med sin Gigondas "Hominis Fides" fra årgang 2007. Efter den pris er efterspørgslen efter vinene steget, men produktionsvolumenet forbliver konstant. Vinene er klassiske med ekstremt lavt udbytte. I princippet er alle vinene ufiltrerede. Vinene fra ejendommens egne dyrkninger er biodynamiske. Producenten oplyser, at deres vine er lavet uden animalske produkter og dermed egner sig til dig, der er veganer.
http://www.saintcosme.com/