Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape  2005

Chateau de BeaucastelChateauneuf-du-Pape 2005

Ekologisk

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

Drickes
2022-2035
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timma

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
96p

Young but far from unapproachable, the 2005 Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape has screaming aromatics of bloody meats, iron, and truffle that are wrapped around a gorgeously fruited core. Medium to full bodied with beautiful structure, a solid, full mid-palate, a smooth, precise texture and a long finish, this is a smoking bottle of wine! Give it another 3 to 5 years in the cellar and then drink over the following 20.

WineAdvocate
95p

Reminiscent of the 1995, the 2005 Chateauneuf du Pape is tight, structured and backward, with high acidity and tannin. Showing notes of blackcurrants, black raspberry, truffle, damp earth and cedar, with medium to full-bodied richness and depth, it needs another 3-5 years to reach the early stages of maturity, at which point it will hold for another decade or more.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Domaines Perrin er i dag et stort apparat, specielt dedikeret til vine til ns dra Rh ne. Familiens mest kendte ejendom er uden tvivl Ch teau de Beaucastel i Ch teauneuf-du-Pape. Brødrene Jean-Pierre og Francois Perrin nærmer sig efterhånden pensionering, deres sønner fylder mere og mere på mere parket i driften af denne enkeltejendom. Du har en fantastisk portefølje af vine, fra prisvenlige vine til topvine i verdensklasse. Selvom dette er en traditionel virksomhed, er Perrins bemærkninger bemærkelsesværdigt fleksible, hvis de føler, at kvaliteten kan forbedres. Domaines Perrin omfatter i dag også en stor ejendom i Vinsobres, i C tes de Ventoux og Tablas Creek i Californien. Ch teau Beauacastel er en af de få ejendomme, der dyrker alle 13 af de 13 druesorter i Ch teauneuf-du-Pape. Deres vinger er placeret på overfladen af den klassiske jord, som består af runde solreflekterende sten (galets roul s) på overfladen over sand, ler og kalksten. Allerede i 1950'erne begyndte man at køre helt økologisk i vingerne. Det er så, at vinene rb den koncentrerede og finesserige blandt andet takket være den store andel af mourvedre - omkring 30% - i den endelige blanding (i den sædvanlige Ch teauneuf-du-Papen). Dens stramme garvesyre er rygraden og modstandsdygtig over for oxidation, som hjælper Beaucastel med at ældes yndefuldt. Grenache (30%) bidrager til en varmende fornemmelse af moden frugt og en fløjlsblød fornemmelse i munden. Syrah til 10%, og muscardin og vaccarese med ca. 5% hver, tilfører farve og krydret duft og øger samtidig lagringspotentialet. 5% cinsault indtil den er blødgjort og dens specielle duft. Resten består af små mængder af de øvrige syv til ti varianter. De tilføjer en ekstra del af graciens kompleksitet, der gør Ch teau de Beaucastel til sådan en ekstraordinær vin. De fleste af druesorterne gæres separat, indtil den malolaktiske gæring er afsluttet. Derefter blandes de efter omfattende test. Den unge vin modner på store egetræsfade på 40 hektoliter i omkring 12 m. Klaring udføres med æggehvider, hvorefter vinen tappes på flaske og efterlades til opbevaring i en Beaucastel-kælder, inden den sælges. Enestående er også vinen Hommage Jacques Perrin, som er en cuv ep-drue til meget gamle træstammer. Det er domineret af mourv dre. Producenten oplyser, at deres vine er lavet uden animalske produkter og derfor egner sig til dig, der er veganer.
http://www.beaucastel.com/