Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape  2003

Chateau de BeaucastelChateauneuf-du-Pape 2003

Ekologisk

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14,5%

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

Drickes
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timma

Så tycker experterna

WineSpectator
94p

Young and tight, with garrigue and roasted game aromas peeking out from a core of ripe black currant, plum and fig fruit. Lots of toast tobacco and iron as well. The finish is well-endowed with tannins, but they are ripe and pure. Best from 2008 through 2025. 15,000 cases made, 3,855 cases imported.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Domaines Perrin er i dag et stort apparat, specielt dedikeret til vine til ns dra Rh ne. Familiens mest kendte ejendom er uden tvivl Ch teau de Beaucastel i Ch teauneuf-du-Pape. Brødrene Jean-Pierre og Francois Perrin nærmer sig efterhånden pensionering, deres sønner fylder mere og mere på mere parket i driften af denne enkeltejendom. Du har en fantastisk portefølje af vine, fra prisvenlige vine til topvine i verdensklasse. Selvom dette er en traditionel virksomhed, er Perrins bemærkninger bemærkelsesværdigt fleksible, hvis de føler, at kvaliteten kan forbedres. Domaines Perrin omfatter i dag også en stor ejendom i Vinsobres, i C tes de Ventoux og Tablas Creek i Californien. Ch teau Beauacastel er en af de få ejendomme, der dyrker alle 13 af de 13 druesorter i Ch teauneuf-du-Pape. Deres vinger er placeret på overfladen af den klassiske jord, som består af runde solreflekterende sten (galets roul s) på overfladen over sand, ler og kalksten. Allerede i 1950'erne begyndte man at køre helt økologisk i vingerne. Det er så, at vinene rb den koncentrerede og finesserige blandt andet takket være den store andel af mourvedre - omkring 30% - i den endelige blanding (i den sædvanlige Ch teauneuf-du-Papen). Dens stramme garvesyre er rygraden og modstandsdygtig over for oxidation, som hjælper Beaucastel med at ældes yndefuldt. Grenache (30%) bidrager til en varmende fornemmelse af moden frugt og en fløjlsblød fornemmelse i munden. Syrah til 10%, og muscardin og vaccarese med ca. 5% hver, tilfører farve og krydret duft og øger samtidig lagringspotentialet. 5% cinsault indtil den er blødgjort og dens specielle duft. Resten består af små mængder af de øvrige syv til ti varianter. De tilføjer en ekstra del af graciens kompleksitet, der gør Ch teau de Beaucastel til sådan en ekstraordinær vin. De fleste af druesorterne gæres separat, indtil den malolaktiske gæring er afsluttet. Derefter blandes de efter omfattende test. Den unge vin modner på store egetræsfade på 40 hektoliter i omkring 12 m. Klaring udføres med æggehvider, hvorefter vinen tappes på flaske og efterlades til opbevaring i en Beaucastel-kælder, inden den sælges. Enestående er også vinen Hommage Jacques Perrin, som er en cuv ep-drue til meget gamle træstammer. Det er domineret af mourv dre. Producenten oplyser, at deres vine er lavet uden animalske produkter og derfor egner sig til dig, der er veganer.
http://www.beaucastel.com/