Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Cos d

Château Cos d'EstournelGoulee by Cos d´Estournel 2019

Frankrig, Bordeaux, 750 ml, 14%

Goulée by Cos d´Estlournel er det berømte slottets nye merlot-dominerede vin, der kommer fra egen ejendom i det nordlige Médoc. Første årgang var i 2003 og vinen er selve antitesen til Cos – som altid er cabernet-domineret. Blødere og mere sensuel "right beach" end den første vin, men altid med den ···

Stykvis

339 kr

/flaske
Kasse (6 st)

299 kr

/ flaske, i alt 1 794 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
Smagsnotat

fantastisk duft af sorte kirsebær, solbærkompot og blå blommer, der blander sig med krydrede nuancer af mørk chokolade, ruskind, kanel og stjerneanis. Alt dette er indlejret i en forholdsvis stor fylde og klare tanniner, der bliver hængende længe i eftersmagen.

Drickes
2021-2036
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
93p

This is really fresh and compact with wet-earth, blackberry and conifer character. It’s medium bodied, tight and focused. Solid.

Decanter
92p

High Merlot levels that clearly reached full ripeness in the summer heat, just about avoiding the tip over into fig character. Accessible already, but should drink well for a good decade. Ripe blueberry and blackberry fruits, touches of vanilla bean, the freshness from its location close to the Gironde estuary is clear and necessary, and this is an enjoyable Goulée.

Drinking Window 2023 - 2036

Vinous
93p

The 2019 Goulée by Cos d'Estournel is gracious, perfumed and so elegant. Silky tannins and lifted aromatics give the 2019 a real feeling of finesse that is impossible to miss. Bright red/purplish berry fruit, wild flowers, spice, mint, licorice and underbrush all develop in the glass. Medium in body and all class, the Goulée is an absolute winner. The 2019 is one of the best editions of Goulée I can remember tasting. I loved it.

-- Antonio Galloni

Jeb Dunnuck
92p

Moving to the reds, the 2019 Goulee By Cos D'Estournel is the entry-level release and comes from vines north of Saint-Estèphe. It has a healthy ruby/purple color as well as classic Médoc notes of ripe black cherries, green tobacco, cedar pencil, and damp earth. With beautiful ripeness, medium to full body, present tannins, and a great finish, it's a great example of this cuvée that's going to drink nicely on release yet keep for a decade.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Goulée by Cos d´Estlournel er det berømte slottets nye merlot-dominerede vin, der kommer fra egen ejendom i det nordlige Médoc. Første årgang var i 2003 og vinen er selve antitesen til Cos – som altid er cabernet-domineret. Blødere og mere sensuel "right beach" end den første vin, men altid med den nordlige tannins faste tanninstruktur. Vinstokkene, der blev brugt til at skabe Goulée, er plantet nord for Médoc ved Port de Goulée og Jau-Dignac et Loirac, spredt på en bakke med udsigt over Gironde-mundingen. Goulée, der engang var en ø omgivet af vand, har et terroir med dybe lag af grus, der er værdig til den største Médoc Grand Crus, og dens vine er resultatet af den dygtige vinfremstilling af ekspertteamet på Cos d´Estournel.
73% merlot
21% cabernet sauvignon
6% cabernet franc


20% nye fad.

Producenten

Historien om Château Cos d'Estournel som et fremtrædende slot i Saint-Estéphe er lige så lang som dets arkitektur er unik. Slottet har fået sit navn fra grundlæggeren, Louis Gaspard d'Estournel, i 1811. Slottets vine har været højt værdsat siden den tid, men på det tidspunkt blev vinene ikke solgt via forhandlere, hvilket ellers var (og er!) en tradition. Det skyldtes, at ejeren selv foretrak at sælge sine vine direkte til sine kunder. Mange af hans store kunder var i Indien, og det er i høj grad derfor, slottets arkitektoniske inspiration kommer fra det østlige Indien. Château Cos'Estournel var et af de første slotte i Bordeaux til at aftappe og mærke sine egne vine, en procedure der varede indtil Louis Gaspard d'Estournels død i 1852. For at hylde denne store visionære mand, er der en statue på ejendommen - hvor han sidder på en bænk i gården ved ejendommen. Efter Louis' død blev Cos d'Estournel købt af en ny ejer, som begyndte at sælge sine vine gennem Place de Bordeaux-forhandlingssystemet, og heldigvis - havde den nye ejer ikke forstået dette system, ville slottet højst sandsynligt ikke have været inkluderet i Médoc klassificering i 1855. Slottet opnåede ved klassificeringen en eftertragtet anden cru (2ème Cru Classé) status. Slottet blev derefter solgt til Charmolue-familien (som også ejede det nærliggende Château Montrose). De ejede Cos d'Estournel indtil 1917, hvor ejerskabet overgik til Fernand Ginestet. Dette ejerskifte ses som den anden store udviklingsfase for Cos d'Estournel. ?.rtier senere blev driften overtaget af Ferdinands børnebørn Jean-Marie, Yves Prats og Bruno Prats. Omkring 1995 begyndte det også, som et af de første Bordeaux-slotte, at handle med det kinesiske marked. Bruno Prats solgte Cos d'Estournel til Merault-familien, ejere af Taillan Group, i 1998, som igen solgte slottet til fødevareindustriens milliardær Michel Reyber i 2000. Michel hyrede Bruno Prats' søn, Jean-Guillaume Prats, til at administrere ejendommen og sluttede dermed en gammel kreds. Under Jean-Guillaumes styre har Cos d'Estournel fået nyt liv og trådt ind i en moderne æra ved hjælp af nyrenoverede faciliteter med gravitationskældre, helt uden pumper. Kælderen består af 72 specialdesignede kegleformede ståltanke i størrelsen 19-115 hektoliter. Jean-Guillaume Prats kom til LVMH-holdet i 2012 og blev erstattet af Aymeric de Gironde. Da Aymeric også forlod slottet i 2017, overtog Michel Reyber selv tøjlerne. Af ejendommens 91 hektar er 84 hektar beplantet med vinstokke fordelt på 72 parceller; 65% cabernet sauvignon, 33% merlot, 1% cabernet franc og 1% petit verdot. Vinmarkerne ligger i den sydlige del af St-Estéphe, lige på grænsen til Pauillac med en højde på højst 20 meter. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 35 år, men der findes vinstokke, der er over 100 år gamle. Jorden er mudret grusjord med sand og kalksten. Det, der gør Cos d'Estournel mere unik end sine naboer, er, at jorden indeholder væsentligt mere grus og mindre sand end resten. Nærheden til Atlanterhavet gør Cos til et af de sidste slotte i Médoc, der skal høste. Flagskibsvinen er koldmacereret i cirka en uge, og gæringen holdes kølig for at undgå aggressive tanniner. Andenvinen, Les Pagodes de Cos, blev første gang lavet i 1994. Vinen blev først kaldt Marbuzet, fordi druerne kom fra en af deres vinmarker af samme navn. I dag består blandingen af druer fra Marbuzet samt yngre, stadig nedprioriterede vinstokke, som med alderen vil blive brugt i førstevinen. Vinen er lagret på 40% nye egetræsfade og regnes for en af de bedste andenvine i Bordeaux. Cos d'Estournel har lavet en hvidvin siden 2005-årgangen, der udbydes i meget små mængder: Cos d'Estournel Blanc. Vinen er lagret i et år på nye og etårige fade (ingen malolaktisk gæring eller skalkontakt) og består af 80% sauvignon blanc og 20% sémillon fra vinstokke i Jau-Dignac og Loirac (nord for St-Estéphe) i nærheden af Goulée ejendom af hvis druer der også bliver lavet vinet Goulée by Cos d'Estlournel. Vinen er en ny merlot-domineret cuvée, der kommer fra egen ejendom i det nordlige Médoc. Første årgang var i 2003 og vinen er selve antitesen til Cos som altid er cabernet-domineret. Blødere og mere sensuel 'højre bred' agtig end den første vin, men altid med nordlige Médocs faste tanninstruktur. Vinstokkene, der blev brugt til at skabe Goulée, er plantet nord for Médoc ved Port de Goulée og Jau-Dignac et Loirac, spredt på en bakke med udsigt over Gironde-mundingen. Goulée, engang en ø omgivet af vand, har et terroir med dybe lag af grus. I 2018 udkom den første (og eneste) årgang af vinen COS100, produceret på slottets ældste stammer; 100 år gamle merlot vinstokke fra årgang 2015. Denne vin blev kun udgivet som en enkelt årgang og bestod af vin fra to egetræsfade. Overskuddet fra udgivelsen gik til at beskytte den asiatiske elefant. Siden 2012 har man brugt et system til bekæmpelse af forfalskning, der giver forbrugerne mulighed for at verificere ægtheden af flasker og vinkasser.
http://www.estournel.com/english/#/home/