Filter & tilvænne
Skjul atlas

Provence strækker sig fra øst/sydøst for Rhinen til Nice nær den italienske grænse, og vinmarkerne er blandt de ældste i Frankrig. Selvom det var fattigt i lang tid og tidligt fokuserede på vine til masseforbrug. Men i slutningen af det 20. århundrede udviklede turistindustrien sig, og dens nærhed til Middelhavet har betydet, at Provence i dag står for den franske udgave af La Dolce Vita. Med velstanden fulgte også fokus på kvalitetsvine. Regionen er primært kendt for sine lovprisningsvine, som står for næsten 80 procent af produktionen. Klimaet er varmt og tørt, og omr er det domineret af mager stenjord. De seneste år har selv rødvinene fået et velfortjent ry for at være rigtig gode ??" primært fra det klassiske rødvinsdistriktsbandol. Indtil 1970'erne var der kun fire distrikter med egen appellation eller oprindelsesbetegnelse. Nu er der otte. I 1955 modtog Provence, som det andet distrikt i Frankrig, en klassificering af sine marker. Der er 14 s fra cru klasse s. Disse er: Ch teau de Br gan on i Bormes-les-Mimosas, Clos Cibonne i Le Pradet, Ch teau du Galoupet i La Londe-les-Maures, Domaine du Jas d'Esclans i La Motte, Ch teau de Mauvanne i Hy res, Ch teau Minuty i Gassin, Clos Mireille i La Londe-les-Maures, Domaine de Rimauresq i Pignans, Ch teau de Roubine i Lorgues, Ch teau Ste. Marguerite og La Londe-les-Maures, Ch teau St. Maur og Cogolin, Ch teau Ste. Roseline i Les Arcs og Ch teau de Selle i Taradeau.