Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Rosina Toscana IGT 2020

CapAnnaRosina Toscana IGT 2020

Italien, Toscana IGP, 750 ml, 13,5%

Et par timer efter fjernelse af stilkene separeres drueskindet fra mosten og og den alkoholiske gæring starter. Gæringen varer i 12-15 dage ved lave temperaturer i ståltanke (12-14 °C). Når gæringen er færdig, får vinen lov til at hvile i tanken i et par måneder, før den aftappes og frigives på ma ···

Stykvis

119 kr

/flaske Norm. Pris 129 kr
Kasse (6 st)

119 kr

/flaske, i alt 714 kr Norm. Pris 774 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Svinekød
  • Kylling og kalkun
  • And
  • Fed fisk
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
Årgang

2020

Smagsnotat

Friske toner af knuste jordbær med nuancer af roser og hvide blomster i duften. Smagen er sprød frisk og frugtig med fine noter af modne jordbær og kirsebær, smagen slutter med et lækkert strejf af citrusfrugt.

Drickes
2021-2022
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Et par timer efter fjernelse af stilkene separeres drueskindet fra mosten og og den alkoholiske gæring starter. Gæringen varer i 12-15 dage ved lave temperaturer i ståltanke (12-14 °C). Når gæringen er færdig, får vinen lov til at hvile i tanken i et par måneder, før den aftappes og frigives på markedet. 100% sangiovese grosso

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html