Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Borsao Tres Picos 2018

Bodegas BorsaoTres Picos 2018

Spanien, Campo de Borja, 750 ml, 15%

Borsaos ubetingede topvin er resultatet af 100% Garnacha (Grenache), vinhusets bedste og ældste vinstokke samt - ikke mindst 5 måneders lagring i nye franske egetræsfade. Vinen fremstår dermed dyb kirsebærrød med høj koncentration af kirsebær og blommer lifligt toppet med blomster, brændt karamel, t ···

Stykvis

230 kr

/flaske
Kasse (6 st)

175 kr

/ flaske, i alt 1 050 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Kølig krydret stil med masser af karakter. Brombær, vilde krydderier, urter og strejf vanilje i smagen

Drickes
Alkoholindhold
15%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

James Suckling
90p

A lightly jammy garnacha, offering plenty of fruit with some chocolate. It’s full-bodied with some firmness. Nicely layered with a lightly smoky undertone. Drink now.

Vinous
90p

Bright violet. Oak-spiced dark berries, licorice and mocha on the nose; a smoky nuance emerges with air. Broad, sweet and well-concentrated, offering cherry-vanilla, cola and blackberry flavors that show no rough edges. Closes with repeating oak-spice character and strong tenacity and supple tannins lending grip. There's a lot of oak here but there's plenty of fruit as well.

-- Josh Raynolds

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Borsaos ubetingede topvin er resultatet af 100% Garnacha (Grenache), vinhusets bedste og ældste vinstokke samt - ikke mindst 5 måneders lagring i nye franske egetræsfade. Vinen fremstår dermed dyb kirsebærrød med høj koncentration af kirsebær og blommer lifligt toppet med blomster, brændt karamel, tobak og vanilje. På tungen er vinen rig og velstruktureret med smag af krydret rød frugt - det hele funderet i en mediumkraftig, sprød syre og behagelige tanniner, som får smagen til at slutte afbalanceret og blødt men samtidig med masser af liv og energi. Tres Picos er en fornem ledsager til den klassiske danske julemiddag med andesteg eller til retter med lam og braiseret kød. Servér den i den sammenhæng let afkølet - efter vores mening ikke over 16 grader - i dag, i morgen eller inden for 10 år fra høsttidspunktet. 90 point - Ekstra Bladet, marts 2020 Kølig krydret stil med masser af karakter. Brombær, vilde krydderier, urter og strejf vanilje i smagen. En spændende og vellavet vin med en flot længde. 90 90 point - Robert Parkers Wine Advocate, februar 2021 A lightly jammy garnacha, offering plenty of fruit with some chocolate. It’s full-bodied with some firmness. Nicely layered with a lightly a lightly smoky undertone. Drink now.

Producenten

Bodegas Borsao blev etableret i 1958, og ligger 60 kilometer nordvest for Zaragoza. Vinmarkerne, der ligger 420 meter over havets overflade mellem Mount Moncayo og floden Ebro, dækker i alt 2000 hektar. Her dyrkes garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon, mazuelo og macabeo. Kombinationen af kalk- og stenjord, et kontinentalt klima, en gennemsnitlig årlig nedbør på omkring 400 ml og moderne, veludstyrede kældre med over 600 amerikanske egetræsfade, bidrager alt sammen til at producere fremragende kvalitetsvine.
http://www.bodegasborsao.com/