Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Brunello di Montalcino Riserva 2012

CapAnnaBrunello di Montalcino Riserva 2012

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14,5%

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavosk eg, hvor den fik lov at ligge i mi ···

Stykvis

949 kr

/flaske
Kasse (6 st)

949 kr

/ flaske, i alt 5 694 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2012

Smagsnotat

F Frugtig og elegant aroma af kirsebær og solbær med en krydret tone af balsamicoeddike. Smagen begynder at vise en nuance af modenhed i sin karakteristiske frugtstruktur men har stadig en klar syre og klare tanniner, hvor der i den lange eftersmag fremkommer en behagelig nuance af bitterhed.

Drickes
Alkoholindhold
14,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p

Lots of balsamico and soy sauce on the nose as well as super ripe red fruits. Rather sweet on the palate in spite of the full, chewy tannins, which weighs it down a bit. With more freshness this would have been rated higher. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

De nøje udvalgte druer kommer fra CapAnnas ældste vinmarker og kun fra den bedste høst. Druemosten gennemgår alkoholgæring med skræl-maceration i 30-35 dage ved kontrolleret temperatur efter en spontan malolaktisk gæring i store kegleformede kar på 10-25 hl slavosk eg, hvor den fik lov at ligge i mindst 40 måneder, hvilket blev efterfulgt af mindst 15 måneder på flaske, før den frigives i januar det sjette år før høsten.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html