Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Altesino Brunello di Montalcino 2016

AltesinoBrunello di Montalcino 2016

Italien, Brunello di Montalcino, 750 ml, 14%

Altesino hører til topproducenterne i Brunello di Montalcino. Vinen er lavet af 100 procent sangiovese (brunello klon) og har traditionelt lagret i mindst 48 måneder, hvoraf 24 måneder i store egetræsfade af slovesk eg og derefter aftappet 18 mdr. før lanceringen. For andet år i træk havde de en top ···

Stykvis

319 kr

/flaske Norm. Pris 359 kr
Kasse (6 st)

319 kr

/flaske, i alt 1 914 kr Norm. Pris 2 154 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2016

Smagsnotat

Ung, men allerede indbydende med kompleks duft duft af modne kirsebær, tomat, blå blomster, sort te, læder, mineralske og friske urter. Dyb smag med en fast og elegant tekstur. Tanninerne og syren er ekstremt livlig, og vidner om et stort potentiale. Meget lang og nuanceret eftersmag. Vinder ved lagring 5 - 10 år.

Drickes
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
95p

Bold cherry, dried raspberry and myrtle add to the intensity and the brightness of the bouquet. The Altesino 2016 Brunello di Montalcino displays a lively and fruit-forward ensemble with an infectious and cheerful sense of energy. This is a tonic and crisp expression of Sangiovese with lifted berry aromas backed by subtle spice, tar and licorice gained over two years of barrel aging. This is a 110,000-bottle release (and a good buy for Brunello).

Jeb Dunnuck
95p

The 2016 Brunello di Montalcino has remarkably consistent integration from the nose to the palate. There are generous aromatics of fresh raspberry, rosemary, lavender and Mediterranean herbs. The palate opens up with ripe and inviting cherry fruit and tea leaf, with supple tannin and freshness on the finish. Its drinkability now should not be confused for a lack of structure, as it is true to the energetic nature of the vintage. Drink 2021-2036.

James Suckling
95p

Fresh violet, forest-floor and some pear-skin aromas, underneath brambleberries. Fresher style of Brunello. Its medium-bodied with silky tannins and a great balance between fresh-fruit and forest flavors. Drink after 2023.

Vinous
94p

Remarkably pretty and poised yet packed full of potential, the 2016 Brunello di Montalcino lifts with grace and elegance, showing dusty roses, wild strawberry, white smoke and hints of wet stone. It’s silky and refined, with cooling acids and minerals giving way to savory red berries and spice. Energy remains high, even as fine tannins create a classically dry and youthful expression, tapering off to violet florals, mocha and a hint of licorice that seems to linger for well over a minute. This is deceptively drinkable today, yet it has all of the necessary components to gain in weight and complexity over a decade or more of cellaring.

-- Eric Guido

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Altesino hører til topproducenterne i Brunello di Montalcino. Vinen er lavet af 100 procent sangiovese (brunello klon) og har traditionelt lagret i mindst 48 måneder, hvoraf 24 måneder i store egetræsfade af slovesk eg og derefter aftappet 18 mdr. før lanceringen. For andet år i træk havde de en topårgang årgang i Toscana, 2016 er om muligt endnu mere imponerende end i 2015. Jancis Robinson skriver "Endnu en god årgang i Toscana der er produceret vine med dyb farve og imponerende duft. Udbyttet faldt dog med op til en femtedel i forhold til gennemsnittet." 2016 synes også at have et langt liv foran sig i kælderen. James Suckling skriver: "Hvis du nogensinde har ønsket en Brunello di Montalcino til din kælder til lagring i årtier, så køb 2016-årgangen, når vinene kommer ud på markedet i januar 2021. 2016-årgangen markerer det andet store år i træk i Brunello di Montalcino efter det sensationelle 2015, som i nu er på markedet."

Producenten

Altesino er en af de bedste producenter i Brunello-distriktet, ofte omtalt som den store ambassadør for italienske kvalitetsvine. Altesino har til huse i et smukt 1500-tals slot, hvor de producerede deres første Brunello di Montalcino i 1972. I 1980'erne blev der investeret meget i ny teknologi, der var med til at højne kvaliteten af vinene yderligere. Generelt kan man sige, at vinene er lavet efter traditionelle metoder med store egetræsfade, men man bruger også en lille mængde franske barriques. Vinene er gennemsyret af elegance, finesse og perfektionisme. Altesino ejer også en tredjedel af den berømte Montesoli-vingård, som er en af de allerbedste steder for sangiovese i hele Brunello di Montalcino. Altesino var også den første ejendom, der begyndte at aftappe 'single-vineyard'-vine så tidligt som i 1970'erne (den første årgang af Montesoli kom i 1975). Montesoli er i dag en af Italiens helt store vine, men også Altesinos 'almindelige' Brunello holder en meget høj kvalitetsklasse og får som regel høje karakterer af verdens førende vinanmeldere.
http://www.altesino.it/eng/azienda.php