Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine La Barroche Pure AOC Chateauneuf du Pape 2018

Domaine La BarrochePure AOC Chateauneuf du Pape 2018

Frankrig, Châteauneuf-du-Pape, 750 ml, 14%

Druerne til Pure er håndplukket fra en enkelt vingård med 100 år gamle vinstokke beliggende lige i distrikterne Grand Pierre, Rayas og Pointu m ts. Inden vinificeringen er duerne blevet sorteret to gange for at sikre, at kun den bedste frugt bliver brugt. Vingården er designet med et underjordisk gr ···

Stykvis

775 kr

/flaske
Kasse (6 st)

775 kr

/ flaske, i alt 4 650 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Elegant duft med klare toner af mørke kirsebær, hindbær, stjerneanis og eksotiske krydderier. Smagen er fyldig, men elegant og n by i burgundisk stil. Sofistikerede toner af sorte kirsebær, skovhindbær og modne jordbær harmonerer godt med nuancer af eksotiske krydderier, salmiak, lavendel og mineraler i eftersmagen.

Drickes
2020-2035
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Vinous
97p

Lurid ruby-red. Powerful Chambord, cherry pastry, incense, lavender and spicecake aromas show sharp definition and pick up a lively mineral nuance as the wine opens up. Sweet and seamless on the palate, offering deeply concentrated but energetic raspberry, cherry liqueur, five-spice powder and floral pastille flavors that are given lift by a jolt of juicy acidity. Suavely blends richness and finesse and finishes extremely long and smooth, with resonating florality and spiciness and pliant tannins that lend shape and gentle grip.

WineAdvocate
96p

At the time of my visit in June, the 2018 Chateauneuf du Pape Pure still hadn´t been put into foudre for maturation, so I tasted it straight from the concrete tank. Nutty notes mark the nose ("peanuts," Robert Parker used to say), joining exquisitely ripe cherries and raspberries. Full-bodied, rich and velvety, it finishes long, with a touch of warmth and a dusting of dried spices.

WineSpectator
95p

A core of steeped red and black currant fruit, wrapped in licorice, shows nice intensity and focus, backed by light-handed apple wood and incense notes. A subtle sanguine hint curls through the finish, adding contrast to the tasty fruit, with a sneaky long finish.

Jeb Dunnuck
94p

Coming from incredibly old vines and sandy soils located at the intersection of the Grand Pierre, Rayas, and Pointu lieux-dits, the 2018 Châteauneuf Du Pape Pure is as always 100% Grenache raised in a single, ancient foudre. This was a difficult vintage for the more sandy soils yet Julien has fashioned a beautiful wine that offers lots of strawberry and raspberry fruits as well as notes of spring flowers, white pepper, and sappy garrigue. Playing in the medium-bodied end of the spectrum, it’s nicely balanced, has silky tannins, and a beautiful sense of elegance and finesse. It’s going to benefit from a year or three of bottle age and cruise for a decade in cool cellars.


Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druerne til Pure er håndplukket fra en enkelt vingård med 100 år gamle vinstokke beliggende lige i distrikterne Grand Pierre, Rayas og Pointu m ts. Inden vinificeringen er duerne blevet sorteret to gange for at sikre, at kun den bedste frugt bliver brugt. Vingården er designet med et underjordisk gravitationsfelt for en skånsom håndtering af druemosten. Vinproduktionen foregår i tulipanformede betontanke, hvor vinen får lov at skalere i godt fire uger. Vinen lagres derefter på gamle 600-liters egetræsfade i 20 m, indtil den tappes på flaske uden filtrering. 97% og 3% andre druesorter.

Producenten

Domaine la Barroche aftappede sin første årgang i 2003, men Barrot-familien, der ejer ejendommen, flyttede til Chateauneuf-du-pape allerede i 1500-tallet. Gennem århundreder har de erhvervet sig vinmarker på de bedste steder på plateauet mellem Chateauneuf-du-pape og Courthezon. Druerne blev solgt i lang tid til de bedste forhandlere som Guigal og Chapoutier, indtil Julien Barrot, familiens søn, vendte tilbage til familiens ejendom efter at have studeret ønologi i Montpellier. Julien havde da også arbejdet som vinmager i Australien og som sommelier i det nordlige England og han vidste hvilket potentiale der var i de gamle vinmarker og var fast besluttet på at lave vin i verdensklasse. Succeserne har ikke ladet vente på sig, Robert Parker har blandt andet kaldt Domaine la Barroche for Chateauneuf-du-papes nye stjerne: "Julien Barrot er måske den mest passionerede og maniske vinmager, jeg har mødt, sandsynligvis på grund af hans unge alder og nyfundne evner. Han fortæller konstant om den elegance, han ønsker at opnå i sin Chateauneuf og om de tre vingårdsplaceringer på hver en hektar med over hundrede år gamle grenachestokke, der danner grundlag for alle de tre vine, han producerer, og som også udgør 100 pct. topvinen Pure. Domaine La Barroche vil uden tvivl fremstå som en af de hotteste konkurrenter til tronen i Chateauneuf-du-pape."
www.domainelabarroche.com