Filter & tilvænne
Der er flere vine i Premium!

Her finder du de bedste vine fra de bedste producenter.

Download premium vine
Skjul atlas

Italiens to store øer har på mange måder deres egne vintraditioner og udfordringer. Sicilien har vist sig som en af Italiens mest personlige og interessante vinregioner i løbet af det seneste årti. Historisk set er der produceret vin på øen i 2.500 år. De mest berømte er de stærke vine lavet omkring byen Marsala på den vestlige del af øen. Marsala er lavet i en række forskellige stilarter og på en række druesorter (herunder grillo, inzolia, catarratto, pignatello, nerello mascalese, damaschino og nero d'avola). Interessen for Marsala er faldet kraftigt i de seneste årtier, da forbrugerne opgiver stærke vine til fordel for lettere vintyper. Måske næsten lige så kendt er de søde muscat vine fra vulkanøen Pantelleria (en satelit ø til Sicilien ud for Tunesiens kyst) lavet i en traditionelle version Moscato di Pantelleria DOC og i en tørret variant Passito di Pantelleria DOC. Den laves på muscat alexandria, der på Sicilien kaldes zibbibo). Men det er primært rødvinene fra Etna DOC, som har fået et løft de seneste år. Her er i dag en flok kvalitetsbevidste vinproducenter som laver meget personlige vine med en næsten salt, brændt - vulkansk og mineralsk tone på druer som nerello mascalese, nerello cappuccio, frappato og nero d'avolo til de røde vine og carricante, catarratto og en flok andre druer som trebbiano og minnella for de hvide. Rosévine er lavet af blå druer som de røde vine, og mange af vinproducenterne arbejder økologisk og biodynamisk på vingårdene og med så lidt intervention som muligt i kælderene. Blandt flere af de fremtrædende vinproducenter opnåes der lave niveauer af svovldioxid - eller slet ingen SO2 i produktet. Siciliens eneste DOCG ligger på den sydøstlige del af øen. Cerasuolo di Vittoria DOCG som af den grund er regionens mest specielle område - en intens rødvin lavet af nero d'avola og frappato - den første giver tekstur og tanniner, mens anden giver den bløde bær-drevne smag af jordbær og kirsebær. Ud over de områder, der allerede er nævnt, er der masser af andre DOCs, der er mere eller mindre ukendte. Mange af de bedste tørre vine aftappes som IGT/IGP Terre Sicilane betegnelsen som erstattede IGT Sicilia som nu er DOC Sicilia.