Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Moscadello di Montalcino DOC Vendemmia Tardiva 2017

CapAnnaMoscadello di Montalcino DOC Vendemmia Tardiva 2017

Italien, Moscadello di Montalcino, 500 ml, 14%

100% Moscato Bianco af lokale kloner med sætter ganske sparsomt med drueklaser. Druerne knuses og henstår i 2 dage med skindkontakt og udblødes. Derefter tages skallerne fra og mosten starter gæringen i en ståltank ved lav temperatur (14-16 °C). Efter at vinen er færdiggæret modnes den i store Botti ···

Stykvis

219 kr

/flaske
Kasse (6 st)

219 kr

/ flaske, i alt 1 314 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Stærke oste
  • Dessert
  • Frugter og bær
Årgang

2017

Druer

Moscato

Smagsnotat

Karakteristisk aroma af akacie honning, abrikoser, pærer og kandiseret frugt. Den søde smag opvejes af en frisk syre, der forbliver lang i den velstrukturerede og komplekse eftersmag.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
500 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

100% Moscato Bianco af lokale kloner med sætter ganske sparsomt med drueklaser. Druerne knuses og henstår i 2 dage med skindkontakt og udblødes. Derefter tages skallerne fra og mosten starter gæringen i en ståltank ved lav temperatur (14-16 °C). Efter at vinen er færdiggæret modnes den i store Botti af slovensk eg (5-10 hl) i ca. 1 år, Efter aftapning hviler vinen i min. 6 måneder før frigivelse.

Producenten

Det er omkring Montosoli i den nordlige del af Montalcino at vi finder en af de bedste producenter af Brunello di Montalcino. CapAnna blev grundlagt af Giuseppe Cencioni i 1957, og han var også en af grundlæggerne af consorzio del Vino Brunello di Montalcino. På det tidspunkt var der kun 25 ejendomme i området, det gik dårligt og de var ukendte. Undtagelsen var var det historiske Biondi Santi. Med dannelse af Consorziot blev grundlaget lagt for den moderne kvalitetsrevolution, som området har gennemgået i de seneste årtier. I dag drives CapAnna af tredje og fjerde generation Cencioni, Patrizio og Amadeo, og er blandt de bedste og mest respekterede i området. Vinene har konsekvent scoret de højeste point af verdens førende vin kritikere (Suckling, Vinous, Robertparker.com og andre). Vinmarkerne er hovedsageligt beplantet med sangiovese suppleret med moscato, merlot og pinot grigio CapAnna's vinmarker ligger med sydøsteksponering i Montosoli, og er kendt for at producere nogle af områdets absolut bedste og mest elegante vine. Familien driver også et dejligt Agritourismo på den smukt beliggende ejendom. Kernen i produktionen er naturligvis deres rødvine: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og Brunello di Montalcino Riserva. Men de laver også en velsmagende og koncentreret Supertoscaner i Sant'Antimo området, samt almindelig rosso, hvidvin på sangiovese, pinot grigio og to søde vine lavet på Moscadello. På vingården og i kælderen udvælger man nøje de bedste druer, som er manuelt høstet og ved brug af moderne og traditionelle teknikker fremstilles vinen. De bedste vine gærer i egetræsfade og i tank (med overpumpning) og efterfølgende opbevares de på den klassiske måde i store fade/Botti af slovensk eg. Der anvendes ingen franske barriques. Slutresultatet er vine, der med stil viser områdets styrke og koncentration, men også en elegance og utrolig fin frugtig. Det er virkelig imponerende vine med både elegance og potentiale til opbevaring.
https://www.capannamontalcino.com/en.html