Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Le Paradou Grenache 2020

Chateau PesquieLe Paradou Grenache 2020

Frankrig, Rhône, 750 ml, 14%

Chaudière-familien, som driver det populære Château Pesquie, skabte i 2005 mærket Le Paradou for at lave bløde, frugtdrevne vine ud over de strenge appellationsregler, der gælder i Luberon-regionen Ventoux, hvor vinmarkerne ligger. Navnet Paradou kan delvist oversættes tilParadis på gammelt provenca ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2020

Smagsnotat

A smagfuld og frisk vin, der leverer masser af frugtagtige toner af kirsebær, blommer og solbær, der balanceres op af en let tanninstruktur og en livlig syre, der efterfølges af en fin krydderifarve i den rige eftersmag.

Drickes
2021-2024
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chaudière-familien, som driver det populære Château Pesquie, skabte i 2005 mærket Le Paradou for at lave bløde, frugtdrevne vine ud over de strenge appellationsregler, der gælder i Luberon-regionen Ventoux, hvor vinmarkerne ligger. Navnet Paradou kan delvist oversættes tilParadis på gammelt provencalsk, men refererer mest til de gamle vandmøller, der tidligere fandtes i området. Just Le Paradou er faktisk en gammel vandmølle givet af Chaudi re-familien - selve møllen er i dag et gæstehus for familien og familiens venner. Brødrene Fr d ric og Alexandre Chaudi re har i denne kuv udvalgt grenachevingardar, som findes i 200-250 m. .H. at få den h ga fr scha acid de efterstr var. Druerne lægges til side og lægges i beton- og rustfri stålfade i 10-15 dage. Vinen lagres ikke på egetræsfade heller ikke dette for at bevare ren og klar frugtighed.

Producenten

Slottet er fra 1750'erne og ligger ikke langt fra det berømte Mont Ventoux. De nuværende ejere købte ejendommen i 1970 og startede straks med at opgradere de faldefærdige vinmarker. Hist og her blev der fundet fantastiske terroir'er med op til 80 år gamle vinstokke. Næste skridt var at kunne aftappe alle vinene på slottet, første årgang var 1990. Siden da har Pesquie produceret vine af meget høj kvalitet og utrolig meget 'value for money'. Vinguruen Robert Parker skriver blandt andet om Chateau Pesquie: 'En af mine all-time favoritproducenter i Frankrig' og 'Chåteau Pesquie er den fineste ejendom i Côtes du Ventoux, et pragtfuldt område øst for Avignon'.
http://www.chateaupesquie.com/