Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
L´Aventure Optimus 2019

L´AventureOptimus 2019

USA, Paso Robles, 750 ml, 15,5%

Optimus er en vin, der er beregnet til at legemliggøre L'Aventures ordsprog:'d r Bordeaux m ter Rhõne!' Vinen er en blanding af 57% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon, 12% Petit Verdot. Alle druerne kommer fra deres egne vinmarker med et meget lavt udbytte: 2,5 tons pr. Vinen får lov at hvile i 14 månede ···

Stykvis

549 kr

/flaske
Kasse (6 st)

549 kr

/ flaske, i alt 3 294 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Smagsnotat

Aromaen er meget stor med aromatiske elementer af mørke bær, solbær, peber og grafit. Smagen er fyldig med markante, men modne tanniner, afbalanceret frugt og en lang, intens eftersmag. Kraftig og med stort opbevaringspotentiale.

Drickes
2021-2030
Alkoholindhold
15,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Luft vinen
2 timmar

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
94p

The 2019 Optimus should be snatched up by savvy readers. Based on 57% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon, and the rest Petit Verdot, it just about jumps out of the glass with gorgeous cassis, floral, pepper, and graphite-like aromas and flavors. As seamless as they come, this full-bodied, elegant, pleasure-bent 2019 is going to evolve for a decade.

Stephan Asseo, who’s assisted more and more by assistant winemaker Patrick Davies, continues to keep his L’Aventure estate near the top of the pyramid in Paso Robles. This report looks at the 2019s and 2020s, and both appear to be beautiful vintages. The 2019s are some of the finest wines I’ve tasted at this estate and have a rare mix of power and vibrancy, with incredible aromatics and sensational purity and precision on the palate.

Decanter
94p

Lovely aromatic intensity, spicy and nuanced on the nose but incredibly well defined on the palate which is crisp and precise with flavours that glide across, so linear and straight. There’s a coolness to the fruit profile and a refreshing juiciness. Concentration and structure with good tannic grip - lots on offer here. A blend of 57% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon and 12% Petit Verdot. Wines are aged for 14 months in 89% new French oak and 11% one-year-old French oak with malolactic fermentation in barrel. No fining or filtering.

Drinking Window 2021 - 2030

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Optimus er en vin, der er beregnet til at legemliggøre L'Aventures ordsprog:'d r Bordeaux m ter Rhõne!' Vinen er en blanding af 57% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon, 12% Petit Verdot. Alle druerne kommer fra deres egne vinmarker med et meget lavt udbytte: 2,5 tons pr. Vinen får lov at hvile i 14 måneder på 89% ny fransk eg og 11% 1- rig fransk eg, inklusive malolaktisk gæring på fade.

Producenten

Stephan Asseo, gare og vinmager hos L'Aventure Winery, begyndte at lave vin i 1982, efter sin uddannelse ved L'Ecole Oenologique de Macon i Bourgogne. Samme år etablerede Stephan Domaine de Courteillac i Bordeaux. Han og hans familie købte senere Chateau Fleur Cardinal og Chateau Robin i Cotes de Castillion, Bordeaux. I løbet af de næste 15 år udviklede Stephan sig til en dygtig vinmager og fik ry for at være lidt af en pioner.Hans største ønske var at være mere innovativ end AOC-holdet. I 1996 førte dette ham, hans kone, Beatrice, og hans tre børn, inklusive hans datter Chlo, på jagt efter et nyt terroir, hvor han kunne gøre sin drøm til virkelighed.I Sydafrika, via Libanon, Argentina og Napa, Paso Robles blev endelig fundet. Stephan og Beatrice forelskede sig straks i det unikke terræn på højre side af Paso Robles. Santa Lucia-bjergkædens rullende topografi, den dybe kalkholdige jordbund og de maritime påvirkninger fra den berømte Templeton Gap giver perfekte betingelser for at producere vin i verdensklasse. Det var her, i Paso Robles, at Stephan og hans familie begyndte deres eventyr, 'L'Aventure' i 1998.
https://www.aventurewine.com/