Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Pettenthal Riesling Trocken 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffPettenthal Riesling Trocken 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Pettentahl er måske Huffs fineste og mest elegante vin og kommer fra det mest berømte og prestigefyldte sted i det større geologiske område kendt som Roter Hang i Nierstein. Jorden består udover skifer og rød kalksten også af mere rød sandsten og muddersten. Beliggenheden med en flot eksponering ned ···

Stykvis

249 kr

/flaske
Kasse (6 st)

249 kr

/ flaske, i alt 1 494 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

FFrugt aroma af ananas, fersken og pære ledsaget af nuancer af petrolim og mineral. Smagen leverer Huffs karakteristiske og klare syre, der sammen med frugtige toner af eksotiske frugter og pærer byder på et lækkert samspil, hvor der i eftersmagen er små nuancer af petroleum og mineraler.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p

In spite of a slew of citrus zest aromas and a touch of wild berries, this is still a bit shy. Quite austere thanks to some tannins. Needs time for all the elements to gel completely, but the purity and minerality is already striking. Drinkable now, but best from 2023.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pettentahl er måske Huffs fineste og mest elegante vin og kommer fra det mest berømte og prestigefyldte sted i det større geologiske område kendt som Roter Hang i Nierstein. Jorden består udover skifer og rød kalksten også af mere rød sandsten og muddersten. Beliggenheden med en flot eksponering ned til og lige ud til Rhinen i herskabelig retning, som giver forudsætninger for fantastiske vine med intense og komplekse aromaer og frisk og nymodnet rieslingfrugt. Planten nær Rhein gør at druerne kan blive ramt af botrytis og derfor høster Christine det tidligere nt fx Rabenturm, hvilket igen giver en elegant og mere langtidsholdbar vin.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!