Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Orbel Riesling Trocken 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffOrbel Riesling Trocken 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Orbel er en af de mange Grosse-Gew chs appeller på Roter Hang - den geologiske formation, der også omfatter Pettenthal. Christine Huff kan dog ikke kalde vinene Grosses Gew chs, fordi hun endnu ikke er medlem af VDP-organisationen bag klassificeringen. Men jorden er først og fremmest den samme og by ···

Stykvis

179 kr

/flaske
Kasse (6 st)

179 kr

/ flaske, i alt 1 074 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

Store toner i duften af grapefrugt, moden citron, friske urter og mineraler. Smagen er kraftig i sin frugtige og fylde med en tydelig syre som balancevægt. Alt dette forbliver længe i eftersmagen, der byder på nuancer af krydderier og mineraler.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "Super-focused"

Expansive and complex nose of lemon curd and yellow grapefruit with an enticing wild herb freshness. Super-focused and mineral with a crystaline personality. Long and linear finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Orbel er en af de mange Grosse-Gew chs appeller på Roter Hang - den geologiske formation, der også omfatter Pettenthal. Christine Huff kan dog ikke kalde vinene Grosses Gew chs, fordi hun endnu ikke er medlem af VDP-organisationen bag klassificeringen. Men jorden er først og fremmest den samme og byder på den perfekte symbiose af solbeskinnet jord og mineralrig jord med tilstrækkelig vandforsyning. Navnet kommer formentlig af det middelalderlige ord lbel, som betyder stærk fyr. Hvilket virkelig passer ind i Orbel-vinene, der er rige og charmerende på deres helt egen måde. En vin, der normalt modnes tidligere i Pettenthal.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!