Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff The Yellow Bird Sauvignon Blanc 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffThe Yellow Bird Sauvignon Blanc 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Den handler lidt om Christine Huff og Jeremy Bird Huffs eksperimentelle værksted. Jeremy er fra New Zealand og har altid godt kunne lide sit lands sauvignon blanc-vine, og derfor plantede parret noget sauvignon blanc. Yellow Bird Sauvignon er lavet i en slags Hawkes Bay stil og er ikke så aggressiv ···

Stykvis

129 kr

/flaske
Kasse (6 st)

129 kr

/ flaske, i alt 774 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Smagsnotat

Ljust gr ngul f rg. En ret stor og aromatisk farve med strejf af stikkelsbær, mineraler og grønne frugter. Smagen er frisk og let aromatisk med let rige kalkholdige sauvignon blanctoner. Let og frisk og perfekt til fisk og skaldyr.

Drickes
2021-2023
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p

A bright, fruit-driven sauvignon blanc with a slew of melon, lemon, passion fruit and white currant aromas. Juicy and lively on the pleasantly light-footed palate. Good harmony of fruit, acidity and substance at the clean and straight finish. Drink now. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Den handler lidt om Christine Huff og Jeremy Bird Huffs eksperimentelle værksted. Jeremy er fra New Zealand og har altid godt kunne lide sit lands sauvignon blanc-vine, og derfor plantede parret noget sauvignon blanc. Yellow Bird Sauvignon er lavet i en slags Hawkes Bay stil og er ikke så aggressiv i smagen (som vinene fra Marlborough kan være) men mere elegante og mineralske.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!