Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburg Riesling 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffSchwabsburg Riesling 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Weingut Huffs måske den mest værdsatte vin. Schwabsburg er en af de vinbyer, der burde være bedre kendt. Vinstokkene er plantet med skifer og lerblandet jord mellem Oppenheim og Nackenheim i Rhinen. H rrl ged er lidt køligere og bl siger n vingardarna nrmer elv. De lokale råvarer giver derfor utroli ···

Stykvis

139 kr

/flaske
Kasse (6 st)

139 kr

/ flaske, i alt 834 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

Meget frisk duft med frugtagtige noter af pære, hvid fersken og citrus med tydelige florale undertoner og karakteristiske nuancer af petroleum og mineraler. Smagen er meget frisk, hvor alt hvad der tilbydes i duften ender med en lang, lækker og energisk eftersmag med en klar mineralitet.

Drickes
2022-2028
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sukkerindhold
3,4 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
93p

So expressive and floral it smells like you just stepped into a florists. With a little aeration sensual white and yellow peachy fruit develops. Super cool, straight and pure with a very subtle minerality though the long filigree finish. 100% from the Schloss Schwabsburg top site. Drink or hold. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Weingut Huffs måske den mest værdsatte vin. Schwabsburg er en af de vinbyer, der burde være bedre kendt. Vinstokkene er plantet med skifer og lerblandet jord mellem Oppenheim og Nackenheim i Rhinen. H rrl ged er lidt køligere og bl siger n vingardarna nrmer elv. De lokale råvarer giver derfor utrolige friske og sunde vine med en lækker tone af æble, citrus og fersken med godt lagringspotentiale. Samtidig giver jorden og beliggenheden så meget varme og sol, at vinene får de skønne toner af modenhed, som vi forbinder med god Riesling.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!