Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Rabenturm Riesling Trocken 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffRabenturm Riesling Trocken 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Rabenturm er en af de bedste i Schwabsburg og en del af det større Schwabsburg Slot, men Christine og Jeremy synes, vinene er så karakteristiske, at de bør tappes separat. Vingårdens gamle vinstokke (50 år) vokser på en stenet rød kalkholdig ler- og skiferjord, der er mere stenet end fx den mere ken ···

Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

ING, frisk og frugtagtig aroma af citrus, hvid fersken og æble med en nuance af urter og flint. Kompleks og kompleks. Smagen er desuden ung, frisk, frisk og intens med masser af citrusfrugter og ferskentoner. Der er masser af kraft og lagringspotentiale her og en kompleks rig krydret mineraltone. Alt ender med en langvarig eftersmag.

Drickes
2022-2030
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Very cool and delicately peachy for the warm vintage, this is an extremely refined expression of a terroir that naturally tends in that direction. Lots of wild berry and herbal nuances. And in spite of this, it has a stunning ripeness and concentration, the power totally underplayed until you get to the enormously mineral finish. Drinkable now, but best from 2022.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rabenturm er en af de bedste i Schwabsburg og en del af det større Schwabsburg Slot, men Christine og Jeremy synes, vinene er så karakteristiske, at de bør tappes separat. Vingårdens gamle vinstokke (50 år) vokser på en stenet rød kalkholdig ler- og skiferjord, der er mere stenet end fx den mere kendte vingård Pettentahl og som også ligger længere fra åen. Her ser det mere ud og er ikke så fugtigt, hvilket betyder, at vinene i byen aldrig har været udsat for botrytis og derfor kan høstes senere end Pettentahl. Vinstokkene er stejle, hvilket giver en dejlig soleksponering og sammen med, at druerne er meget små og koncentrerede (pga. planternes høje alder), giver dette aromatiske, krydrede komplekse og koncentrerede vine med en utrolig længde i eftersmag. Der er også et godt opbevaringspotentiale for dem, der ønsker at opbevare vinen. Vinen modner lidt tidligere på flasken end Pettentahl og er mere stilfuld. Vinen efterlades i 36 timer sammen med drueskallerne og gæres og opbevares i tanke (sammen med gæringen), indtil vinen er klar til aftapning.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!