Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Nierstein Riesling vom Rotliegenden 2020

Weingut Fritz Ekkehard HuffNierstein Riesling vom Rotliegenden 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

En nyt bekendtskab fra Christine Huff. Navnet Rotliegenden kommer fra de gamle skiferjorde (Rotliegendes) i Rheinhessen og er egentlig et gammelt minearbejderudtryk, der beskriver de cirka 280 millioner år gamle klippesten i Rheinhessen omkring Roter Hang. Denne vin kommer fra netop disse stejle skr ···

Stykvis

149 kr

/flaske
Kasse (6 st)

149 kr

/ flaske, i alt 894 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2020

Smagsnotat

Ljust gyldengul f rg. Klassisk af appelsin, citrus, fersken og flint/rigt æble. Smagen er ung, frisk, frisk og intens med masser af moden citrusfrugt og ferskentoner. Der er masser af kraft og lagringspotentiale her og en kompleks rig mineraltone. Alt ender med en lang eftersmag.

Drickes
2022-2028
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sukkerindhold
5 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
92p

Although the nose of ripe orange and persimmon is already very attractive, this is only just beginning to open up. With aeration notes of hibiscus appear. Ripe, concentrated and elegant with a wonderful mineral freshness at the long dry finish that pulls you back for more. Drink or hold. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En nyt bekendtskab fra Christine Huff. Navnet Rotliegenden kommer fra de gamle skiferjorde (Rotliegendes) i Rheinhessen og er egentlig et gammelt minearbejderudtryk, der beskriver de cirka 280 millioner år gamle klippesten i Rheinhessen omkring Roter Hang. Denne vin kommer fra netop disse stejle skråninger i Nierstein og blev høstet lidt tidligere end de enkelte vingerøde vine. Resultatet er en mineralsk Riesling-type, hvis friskhed og smagsrigdom genkendes og efterlignes over hele verden.

Producenten

Familiegodset Weingut Fritz Ekkehard Huff har dyrket vin siden 1700-tallet, men i dag er det den unge dynamiske duo, ægteparret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff, der driver ejendommen med hjælp fra Christines forældre (faderen tager sig af vinmarkerne og moderen de kommercielle ting). Den har 8 hektar i Nierstein og Schwabsburg i Rheinhessen og fokuserer selvfølgelig på at lave fantastisk Riesling fra steder som Schloss Schwabsburg, Pettenthal og Orbel. Men de laver også vin af druesorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe og grauburgunder (pinot gris). Da Jeremy Bird-Huff kommer fra New Zealand, er de nu også begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Christine og Jeremy tilhører begge 'Generation Riesling' og var to af dem, der imponerede os mest et år på Prowein - verdens største vinmesse. Generation Riesling er en forening for unge tyske vinproducenter (du kan kun være med til du er 35) og som hovedsageligt har fokus på at promovere verdens bedste grønne druesort Riesling!