Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Goldgrube Riesling 2018

Weingut VollenweiderGoldgrube Riesling 2018

Tyskland, Mosel, 750 ml, 12,5%

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-gen med vinstokkene med en alder på op til 100 år.Wolfer Goldgrube og er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne skråning, med et rigt spektrum af smag, herunder tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret ···

Stykvis

289 kr

/flaske
Kasse (6 st)

289 kr

/ flaske, i alt 1 734 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Årgang

2018

Smagsnotat

Intensiv og raffineret, frugtagtig aroma med krydrede hints af ammoniak og friske urter. Smagen er meget frisk med en stor koncentration i den mellemstore krop, hvor det rene er kombineret med en intens mineralitet i den meget lange og sprøde eftersmag.

Drickes
2025-2040
Alkoholindhold
12,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sukkerindhold
11 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
95p

This is a stunningly elegant dry riesling for 2018, and is just beginning to open up. But already, the star-fruit, licorice and herbal aromas give it plenty of immediate appeal. Very good concentration on the medium body with great herbal freshness and intense minerality at the very long, crystalline finish.

WineAdvocate
93p

The 2018 Wolfer Goldgrube Riesling is another great effort from the central part of this vineyard, and it is based on the ripe and healthy fruit of old, deep-rooted vines that didn´t suffer from the 2018 drought. The wine opens with an intense, refined and elegant bouquet of weathered slate intertwined with some phenolic fruit and mocha beans aromas. Round and rich on the palate, it´s probably not really dry but kind of this intense, rich and juicy Goldgrube with a hedonistic approach. I personally prefer the purity, lean, light and linear character of the 2019, but the 2018 will be great in a couple of years.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Goldgrube er sammen med Steffensberg og Shimbock en af Vollenweiders tre grand cru-gen med vinstokkene med en alder på op til 100 år.Wolfer Goldgrube og er bogstaveligt talt den typiske vin fra denne skråning, med et rigt spektrum af smag, herunder tropiske frugter, en kompleks dybde og en fokuseret og håndgribelig mineralsk rygrad med et stort ældningspotentiale. Den hører den tørre variant af vinen og shr skriver James Sucklng: 'Dette er en fantastisk elegant tør riesling til 2018, og den er lige begyndt at åbne sig. Men allerede nu giver stjernefrugten, lakrids- og urtearomaerne masser af øjeblikkelig appel. Meget god koncentration på den mellemstore krop med stor urtefriskhed og intens mineralitet ved den meget lange, krystallinske finish.'

Producenten

I 1999 opfyldte den schweiziskfødte Daniel Vollenweider sin drøm: - At drive sit eget vinhus og dyrke rieslingvine, der er krystalklare og uden dikkedarer men samtidig sensuelle og glædelige. Hvad der startede med næsten tomme lommer, men med en overvældende lidenskab og et ejerskab på 2,5 acres i den halvglemte "Wolfer Goldgrube", som er en af de mest anerkendte dele af den centrale del af Moseldalen, og har i dag fået et højt ry på verdensplan. De nuværende ca. 12,4 hektar vinmarker beliggende omkring den engang så verdensberømte vinhandelsby Traben-Trarbach ligger på stejle eller ekstremt stejle skråninger dækket af uforædlede Riesling-vinstokke, der er blandt de allerbedste i regionen. Daniels filosofi er at bevare og ære historien om Mosel-, Saar- og Ruwer-traditionerne, som de er en del af i dag.
https://weingut-vollenweider.de/en/estate/