Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner Ried Eichbühel Kremstel Reserve 2019

Weingut MüllerGrüner Veltliner Ried Eichbühel Kremstel Reserve 2019

Østrig, Kremstal, 750 ml, 13,5%

Eichb hel r Weingut M mlers h gsta bel gna enkelte vinmarker (335 m. .h.) og ligger nær landsbyen Krustetten og har en jordbund, der for sin karakter er fra en kalkholdig konglomeratklint. Dette godt eksponerede sted med et lidt køligere klima fører til en langsom modning af vinstokken, hvilket resu ···

Stykvis

169 kr

/flaske
Kasse (6 st)

169 kr

/ flaske, i alt 1 014 kr
Fyldighed
Sød smag
Frugtsyre
  • Fisk
  • Fed fisk
  • Skaldyr
  • Vegetar og salater
  • Asiatisk
  • Milde oste
Smagsnotat

Farven på den gylden-gule vin viser en duft af grapefrugt og eksotiske frugt- og blomsternuancer. Smagen er en typisk fedme og høj syre, hvor eftersmagen byder på en masse creme og mineralske nuancer.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
13,5%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
10-12ºC

Så tycker experterna

Falstaff
93p

Helles Goldgelb, Silberreflexe. Zunächst noch etwas zurückhaltend, feine Apfelfrucht, Nuancen von Mango und Ananas, feiner Blütenhonig, kandierte Orangenzesten. Komplex, saftig, Nuancen von Honigmelone, ausgewogen, bereits harmonisch, fruchtige Süße im Abgang, vielseitig einsetzbar. "Ljus gyllengula, silverreflexer. Till en början lite reserverad, fin äppelfrukt, nyanser av mango och ananas, fin blomhonung, kanderat apelsinskal. Komplex, saftig, nyanser av honungsmelon, balanserad, redan harmonisk, fruktig sötma i finishen, mångsidig."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Eichb hel r Weingut M mlers h gsta bel gna enkelte vinmarker (335 m. .h.) og ligger nær landsbyen Krustetten og har en jordbund, der for sin karakter er fra en kalkholdig konglomeratklint. Dette godt eksponerede sted med et lidt køligere klima fører til en langsom modning af vinstokken, hvilket resulterer i komplekse pilsnervine med kun elegance. De fuldt modne druer blev høstet i slutningen af oktober, og mosten blev udblødt i rustfri ståltanke, inden den blev overført til barriques, hvor den blev opbevaret med sin gæring for at give vinen en cremet dybde. Kan klare sig uden problemer 10-15 rige llaren.

Producenten

Midt i den maleriske landsby Krustetten i det sydlige Kremstal ligger Müller-familiens vinmarker. Familienavnet nævntes første gang allerede i 1270 i Göttweiger stifts arkiver (slægten hed dengang Lesehof, siden 1936 har man brugt navnet Müller). Deres vinmarker ligger på bjerget Göttweiger, hvor der har været vindyrkning i lang tid. Familien Müller har dyrket jorden der i tre generationer - Leopold Müller, bedstefar i familien, startede med 0,7 hektar i 1936, som siden er blevet udvidet til 110 hektar af hans sønnesønner Leopold og Stefan. Hele familien er involveret i arbejdet på gården - Stefan tager sig af vinmarkerne, mens Leopold tager over, når vinene er nået frem til vingården. Han tager sig af kunderne med børnene Diana og Martin, mens Martha og Therese tager sig af tallene. Laurenz hjælper til i vinmarkerne, mens Verena tager sig af pynten og hjælper med maden sammen med Gertrude. De yngste familiemedlemmer Fernanda og Josefina er stadig for unge til at deltage i arbejdet med deres dynamiske familie.
https://www.weingutmueller.at