Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Podere Giodo La Quinta Toscana IGT 2019

Podere GiodoLa Quinta Toscana IGT 2019

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

La Quinta (den femte) er den femte vingerække, som Carlo Ferrini plantede i Montalcino, og fra år 2018 og frem vil alle hans Rosso Toscana IGT-flasker også have det navn. Vingerækken er 400 meter høj, i jorde rig på ler og små sten med en sydøstlig eksponering. Carlo Ferrini udtaler selv, at for at ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
Årgang

2019

Smagsnotat

ING, men allerede indbydende og kompleks aromaduft af modne kirsebær, tomat, blå blomster, sort te, læder, mineraler og friske urter. Dyb smag med en stram og elegant struktur. Tanninerne er klare og syren er ekstremt livlig.

Drickes
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

La Quinta (den femte) er den femte vingerække, som Carlo Ferrini plantede i Montalcino, og fra år 2018 og frem vil alle hans Rosso Toscana IGT-flasker også have det navn. Vingerækken er 400 meter høj, i jorde rig på ler og små sten med en sydøstlig eksponering. Carlo Ferrini udtaler selv, at for at kunne komme ind i Brunello di Montalcino, ønskede jeg et andet udtryk for en ren, elegant Sangiovese fra dette vækstområde, en med en mere umiddelbar karakter, men med samme fantastiske elegance . La Quinta helt op til skaberens forventninger og La Quinta 2018 er selve legemliggørelsen af denne forfining.

Producenten

Carlo Ferrini er en af Italiens mest berømte vinproducenter. Han har arbejdet fra Piemonte til Sicilien, herunder producere som Barone Ricasoli, Fonterutoli, Brancaia og Talenti, men er født i Firenze og rører derfor hans hjerte hjemme i Toscana. Giodo (et resumé af hans forældres navne, Giovanna og Donatello) er et personligt projekt, som Carlo startede i Montalcino i 2000. Efter flere års forskning fandt han, hvad han anser for at være det perfekte sted, mellem Sant'Angelo in Colle og Sant 'Antimo. , og havde kapital til at samle sin egen ejendom på 6 hektar - en ret stor ejendom med Brunellos m tt.-systemer, der sigtede mod at opgradere Chianti Classico-zonens Sangiovese-fløjrækker med bedre klonmateriale ved at genplante eksisterende og historisk afkastende vingerækker med meget højere tæthed. Da det var tid til at plante sin egen ejendom, udvalgte Carlo sine yndlingskloner fra forskningsprojektet - alle sorter, der producerer sådanne klynger med meget små grene - ingen af dem var på markedet for dette.
https://www.giodo.it/en/