Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Il Borro  2017

Il Borro 2017

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

l Borro arbejder økologisk og bæredygtig. F.eks. bruger de derfor kun naturlig gødning og anvender ingen pesticider. Desuden dækkes deres energiforbrug af solceller Il Borro er med sine ca. 50% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon og 15% Syrah intet ringere end en vaskeægte supertoscaner, og hvilken én: E ···

Stykvis

598 kr

/flaske
Kasse (6 st)

359 kr

/ flaske, i alt 2 154 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
  • Stærke oste
Årgang

2017

Smagsnotat

I næsen emmer det af både frisk og tørret mørk frugt samt vanilje, friske krydderurter, engelsk lakrids, læder, tjære og kaffe. I sine unge år er smagen meget intens, sødmefuld og moden, men Il Borro mister aldrig sin balance, hvilket den livlige og velkomponerede frugtsyre sørger for.

Drickes
2023-2030
Alkoholindhold
14%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Luft vinen
1-3 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
95p

Fantastic aromas of dark berries, cinnamon and chili pepper, as well as paprika. Medium to full body with firm, fine and very silky tannins and beautiful fruit. Long, with lovely structure and depth. Yet, it remains accessible and attractive at a young age. From organically grown grapes. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

l Borro arbejder økologisk og bæredygtig. F.eks. bruger de derfor kun naturlig gødning og anvender ingen pesticider. Desuden dækkes deres energiforbrug af solceller Il Borro er med sine ca. 50% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon og 15% Syrah intet ringere end en vaskeægte supertoscaner, og hvilken én: Efter hård selektering i markerne hældes druerne til gæring, hvor 10-20% af den unge most allerede på andendagen hældes fra for at resten af vinen over de næste par uger kan erhverve sig ekstra meget farve, saft og kraft. Ved endt gæring lagres vinen så 18 måneder i egetræsfade fra Allier-skoven i Frankrig. Allier er intet mindre end fad-industriens pendant til Ferrari, og der er dermed ikke noget at sige til, hvis man efter sådan en omgang trænger til lidt restitution. Vinen forbliver derfor på flaske i 6 måneder i Il Borros kældre, inden den frigives. Resultatet af er på alle måder både super og toscansk. Efter 4-5 år i flasken vil de 35% Cabernet Sauvignon træde mere i karakter og gøre vinen lettere på tungen og mere elegant. Åbner du vinen inden for dens første 8 leveår, anbefaler vi at dekantere den i et partimer før servering ved 15-17 grader. I den tilstand er det en flot ledsager til alle former for braiseret eller grillet kronvildt, vildsvine-ragú eller andre eksklusive middelhavs-klassikere serveret med f.eks. rodfrugter, pasta og/eller svampe. I årets mørkeste måneder kan man så nyde resten af flaskens indhold foran pejsen.