Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caparzo  2020

Caparzo 2020

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter ···

Stykvis

175 kr

/flaske
Kasse (6 st)

175 kr

/ flaske, i alt 1 050 kr
Fyldighed
Ruhed
Frugtsyre
  • Bøf
  • Lam
  • Svinekød
  • Vildt
  • Skovfugl
Årgang

2020

Smagsnotat

En ægte og kompromisløs Rosso di Montalcino-vin lavet på 100% Sangiovese efter alle kunstens regler. Primære smagsindtryk af helt unge kirsebær, granatæbler, sødlig lakrids og cedertræ. Det pakkes elegant og næsten eksotisk ind i en harmonisk eftersmag, der er vedvarende og hvor man også finder delikate toner af violer og hindbær. En imponerende vin!

Drickes
Alkoholindhold
13%
Pakningsstørrelser:
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Luft vinen
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
91p

The 2020 Rosso di Montalcino wafts up with dusty rose, strawberries and hints of black tea. It’s soft in feel, with a twang of tangerine that gives way to tart cherries and inner cinnamon and clove. This remains nicely energetic while coming across as potent, and it lingers incredibly long. Caparzo found an excellent balance in 2020, and I love the exotic nuances found within. Very nice.
-- Eric Guido

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rosso di Montalcino laves på Sangiovese druer, som udvælges fra forskellige parceller på vingårdene Caparzo (nord), Cassero (syd) og San Piero Caselle (øst), hvor man oplever forskelle, både i undergrunden og klimaet. Denne diversitet tillader teamet hos Caparzo at lave den rette blanding, alt efter årgangens stil. Vinen gennemgår en klassisk gæring på ståltanke, efterfulgt af en 5 dags yderligere skindmaceration for at optimere farve-, aroma- og smagsekstrakt. Efter en spontan malolaktisk gæring er den lagret i op til et år på store slavonske egetræsfade (50 hl. + 80 hl. ”botti”) og derefter min. i 3 måneder på flaske inden afskibning.

Producenten

Caparzo har 90 hektar med fem vinmarker. Brunello-vinene er husets flagskib, men her produceres også Chardonnay og Petit Verdot! Udover vin laver de også olivenolie fra deres egne gårde.
http://www.caparzo.it/en/index.php